Tomik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 No to po przyjeździe z urlopu i przejechaniu 1600 km muszę napisać sprostowanie. Mój sceniolek podczas jazdy na urlop na trasie łyknął 5,6 litra (wlanie pod korek i po 500 km znów pod korek). Jazda pełnym autkiem z bagażami i jakieś 300 km z klimką,szybkośc max 130 km/h! Jestem w szoku ale niesamowicie zadowolonym szoku :) Nie spodziewałem się,że wypadnie aż tak dobrze, w cyklu mieszanym wyszedł około 6,2 litra :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Tomik 1970, czytając twój raport spalania, aż ci zazdroszcze, bo moje wyniki to 6,5l w trasie oraz 7,5 w cyklu mieszanym jadąc bardzo ogromnie przepisowo :cry: no ale ja mam Scenic I w benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 6,5 benzyny? A to możliwe? ;-) Taki wynik uważam przy silniku benzynowym za ultra dobry! Oby tak dalej - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Możliwe jeśli jezdzi sie 80-90km/h, i bardzo rzadko do 100km/h :) Wiem,że to jazda emeryta, ale niestety paliwko jest drogie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperKnur Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 scenic II 1.6 benzyna na trasie przy srenidej 120 km/h, 2 osobach doroslych i 2 dzieci spala 6,3. miasto to inna sprawa 8-9.5. zlalezy kto prowadzi, ja czy moja zona :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 SuperKnur, A mógłbyś sprawdzić jaką średnią wartość wyświetla komputer. Tam dostaniesz średnią prawdziwą a nie taką jaką byś chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperKnur Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 sprawdzane kilkukrotnie na trasie wroclaw -> katowice -> wroclaw. 6.3 to wartosc srednia z calej tej trasy. sprawdzane wielokrotnie. dla pewnosci po powrocie jechalem na stacje i lalem paliwo do pelna zeby sprawdzic ile sie spalio. rozbierznosc miedzy tym ile sie wlalo a tym ile pokazywal komputer maksymalnie 0.5 l. czyli w miare dokladnie. oczywiscie duzo zalezy od paliwa. na orlenowskim i bp jest fajnie. na paliwie z tesco 1-1.5 l wieksze spalanie. no i test wykonany na autostradzie gdzie mozna jechac plynnie bez niepotrzebnych przyspieszen i tak dalej. jadac samemu, niespieszac sie i bardzo delikatnie w granicach 110 km palil 5,9. zauwazylem ze duzo zalezy od pogody, ladna, bezwietrzna pogoda mniej pali, przy silnym wietrze i sredniej predkosci 100 km/h spalanie dochodzilo do 11 l/100km. sprawdzalem tez przy innych predkosciach. 130 km/h 7.cos tam ale nie pamietam dokladnie. 160 km/h - 15.5 l/100km :) zima w miescie gdy jezdzi sie wolniej i nikt sie z tego powodu nie piekli jezdzac bardzo ekonomicznie mialem srednia 7.2 l/100km pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwinto29 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 No to i ja dodam coś od siebie: - miasto 6,8-7,1 - droga do pracy ~20km + jazdy typowo sklep-dom - trasa (moja pierwsza tym autkiem) Kraków- Sosnowiec przez Olkusz 5,3-5,8 nie przekraczałem 110km/h - jazda w dwie osoby klima wyłączona Narazie jestem nastawiony pozytywnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi