gaceq Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam Czy znacie może jakieś ciekawe artykuły o pierwszej serii ? Jeżdżę już 2 lata moją Francą ale od jakiegoś czasu C4 w Grandzie strasznie wpadł mi w oko. Cena troszkę większa ale coś za coś. W C4 wiadomo klima 2 strefowa jest super, tak samo jak dodatkowe okienko w przenim słupku, Mógłby podzielić się ze mną ktoś wiedzą o komforcie, silnikach itp ? Jak z miejscem w środku ? Z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Mam Scenica i C4 Picasso i jeżeli szukasz podobnych rozwiązań funkcjonalnych to .............. zapomnij. C4 Picasso jest wręcz ubogie w schowki, nie wyjmują się siedzenia drugiego rzędu a fotel pasażera nie kładzie się w poziomie. Komfort jak i w Scenicu na wysokim poziomie, wysoko się siedzi, duża a wręcz wielka szyba przednia, widoczność do przodu idealna a do tyłu taka sobie. Bardzo dużo możliwości konfiguracyjnych wyposażenia, od podstawowego do wersji exclusive. Mam silnik 1.6 hdi skrzynia manualna i na moje potrzeby w zupełności wystarcza, elastyczny a zużycie paliwa w mieście zamyka się w granicach 7.3 l/100km. Szukałem 2.0 hdi i w manualu ale taka konfiguracja wychodziła dopiero od 2010 czy też 2011. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 A ja się przesiadłem na Espace IV 1,9 dCi i napisze, że miałem do czynienia z: Scenicem I Scenicem II Scenicem III Peugeotem 3008 C4 Picasso i Espace jest zdecydowanie największe, najwygodniejsze i dość przystępne cenowo. Co prawda mój sprzęt ma już swoje lata, ale jeździ mi się nim zdecydowanie najlepiej ze wszystkich, które miałem. Widoczność jest jak w akwarium :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasek1985 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam. Nie dziwi mnie, że w Espace jest więcej miejsca od pozostałych, które wymieniłeś wcześniej. To przecież inna liga. Przeskoczyłeś z podwyższanych kompaktów w typowego vana. Poza tym życzę bezawaryjnego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 (edytowane) i Espace jest zdecydowanie największe, najwygodniejsze i dość przystępne cenowo. Brałem pod uwagę, jeździłem pierwszą wersją ale dla dwojga ........... Wracając do C4 GP i Picasso, GP jest pojemniejszy ale Picasso ładniejszy :P Edytowane 15 Czerwca 2015 przez marek_c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 To przecież inna liga. Przeskoczyłeś z podwyższanych kompaktów w typowego vana. Zgadza się :) Ale cenowo różnice nie są duże, a jazda zupełnie inna. Jeździ mi się nim zupełnie tak jak osobówką, obawiałem się problemów z parkowaniem, ale niepotrzebnie. Przesiadłem się z Meganki III kombi, Espace jest tylko 10cm dłuższy (krótki Espace). Szerokość praktycznie ta sama. Oczywiście nie namawiam do zakupu, tylko zwracam uwagę, że można się rozejrzeć za czymś innym. Sam bym się nie spodziewał, że po sportowej megance kombi, 160KM, z twardym zawieszeniem przesiądę się na prawie 2 tonowego kloca, 7 lat starszego, z dieselkiem 120KM, tygodniowym przyspieszeniem do setki i optymalną prędkością maksymalną 130km/h. A spalanie na trasie jest najniższe ze wszystkich aut, które miałem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi