szogun301 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Witam . Mam takie pytanie. Jechałem wczoraj po autostradzie i nagle na pas wjechał mi inny samochód, mcno przycisnAłem po hamulcu i od tej pory piszczy mi coś w lewym przednim kole jak jade. Jak hamuje lub lekko wciskam pedał gazu pisku nie słychać. Czy to będą klocki hamulcowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalikd Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 a podczas hamowania bije ci kierownica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogun301 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Raczej nie , wszystko jest bez zmian oprucz tego pisku Edytowane 14 Lipca 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 To koło czasem się mocniej nie grzeje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Możliwe, że od temperatury zeszkliłeś powierzchnię cierną klocka hamulcowego. Przez to klocek ocierając o tarcze wydaje charakterystyczny pisk. Generalnie nie powinien dotykać tarczy gdy nie hamujesz, dlatego (jeśli grzeje się felga) radziłbym zajrzeć do zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Dotknij felgę czy gorąca, jak gorąca to tłoczek ci się zapiekł w zacisku. Będziesz musiał wtedy kupić zestaw naprawczy zacisku hamulcowego. Sprawdź też wtedy czy tłoczek nie ma rdzy bo jak ma to musisz go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogun301 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Wielki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi