Sap Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Zmieniłem ostatnio samochód z Megane I phI HB na Megane I phII kombi. W starej mam całkiem świeże wycieraczki, a że oba auta "teoretycznie" posiadają to samo mocowanie typu U, to chciałem je przełożyć do kombi. I tu pojawił się problem. Wygląda na to, że w kombi mocowanie typu U jest szersze o kilka mm. Powoduje to, że nie mogę zapiąć wycieraczki. Czy było kilka wersji tego mocowania, czy może muszę się pobawić w podmianę ramion wycieraczek ze starego auta? A może muszę kupić wycieraczki z jakimś innym typem mocowania, o którym nie mam pojęcia? Poniżej zdjęcia, jak to wygląda. Z góry dzięki za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Podjedż do jakiegoś sklepu, dobiorą Ci adapter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Wyczyść je trochę z rdzy i przemaluj. Na drugim zdjęciu widać, że nie są do końca włożone (zatrzymały się na zapinkach). Ramiona w PHI i PHII są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sap Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 @Pawel, adapter był wsunięty do końca - luźno latał i zupełnie nie trzymał pióra wycieraczki. Na drugim zdjęciu chciałem pokazać jaka jest różnica w wielkości mocowania typu U między adapterem ze starej meganki, a mocowaniem w kombi. To w kombi jest jakby większe o 25-40%. Masz racje, warto przy okazji przeczyścić z rdzy i pomalować. Pomyślę o tym. @smeg, jutro podjadę do sklepu - może faktycznie taki większy adapter uda mi się bez większych problemów dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi