monika082 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 gaśnie przy wolnych obrotach, a poza tym w niektórych momentach nie chce wejść na wyższe obroty tzn. ok 4 tyś. Silnik raz zapala, raz nie chce. Immo jest odłaczone bo blokowało. Zdarza się ze po odpaleniu obroty spadają i silnik gaśnie. Komputer był dwa razy sprawdzany, błedy kasowane, czujnik położenia wału zmieniony. a i tak ciągle nie jest ok. mechanik mówi ze meganka ma kaprysy i nie wie co jej jest. Czy warto jechać do ASO? Juz nie mam siły, mam go dopiero od pół roku. teraz chodzi bezproblemowo ale ma jakies swoje "kaprysy" i nie wiem co z nim robić. ma ktoś jakieś pomysły. pozdrowiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 cewki sprawdzałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika082 Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 gosciu w warsztacie mówil ze wszystko co mogł sprawdzał. a samodzielnie mozna sprawdzić.? tzn. nie ja, ale tata ma ogolne pojecie o samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Moniczko,napisz nam wiecej o objawach.Jak silnik pracuje-czy jesli nie chce wkrecic sie na obroty to pracuje jak traktorek kiedy lubi gasnac i czy sa jakies inne prawidłowosci.Napisz nam jakie błedy zostały wykasowane z komputera( powinno to byc wydrukowane u mechanika) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Różnie może być - silniczek krokowy (czyszczenie, uszkodzony), przepustnica do czyszczenia, czujnik MAP, przewodzik od czujnika, cewka któraś pada, może świeca, może coś z pompą paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika082 Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Małe obroty gwałtowanie spadają. Na biegu jałowym - wolne obroty - silnik nie pracuje równomiernie. W momencie, gdy gasł nie można go było utrzymać na małych obrotach. Silnik pracował w zakresie od 1,5 tyś. obrotów powyżej 3 tyś. obr. " dławił się ". Zdarzało się, że po uruchomieniu po kilku obrotach gasł. Co do błędów, nie posiadam żadnych wydruków. Mechanik powiedział tylko, że były jakieś błędy ale na komputerze już nic nie pokazuje. Nie ma pomysłu co z nim się dzieje. Komputer pokazywał, że czujnik położenia wału jest do wymiany, ale i tak komputer dalej go wskazywał. Dzisiaj samochód pracował nieźle, jeździ, poza małym spadkiem obrotów na biegu jałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooterek Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 a kiedy wymieniane były kable WN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika082 Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 hmm, kupiłam meganke jakieś pół roku temu. Więc nie mam pojęcia:/. A co to są za kable.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Te co dochodzą do świec. Posprawdzaj to co pisałem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika082 Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 pompę paliwa miałam sprawdzaną przez tatę, co do innych części to muszę poprosić dopiero o sprawdzenie. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale w uno bez jednej świecy odpala, a u mnie już nie da rady. czy to jakąś oznaka ze są już do wymiany. Bądź tez tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 To jak masz świecę padniętą to o czym my jeszcze rozmwaiamy Wymieniaj i nie czekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika082 Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 tato chciał spróbować czy bez jednej odłączonej odpali i nie dał rady. bo w naszym unie przy odłączonej jednej odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scooterek Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 no to wymień kable WN (Wysokiego Napięcia) i świece i powinno być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika082 Opublikowano 27 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 jak się okazało na przewodzie było zwarcie. Dzisiaj odebrałam swoje cacko od mechanika, przewód wymieniony, wszystko gra więcω jestem zadowolona;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi