goago Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam Chciałbym utwardzić tył w mojej megane. Jest przyjemnie miękko ale w zakręcie czuję się niepewnie. Przyszedł mi pomysł aby zastosowywać amorki z grand scenica. Zapewne cięższe auto ma inaczej zestrojone amortyzatory ale czy pasują? Porównując na allegro wyglądają identycznie chociaż mogą być dłuższe... Co myślicie? Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Amortyzatory wg. katalogów powinny byś te same (kombi i Sceniki, nie wiem jak inne wersje nadwozia). Inne na pewno są sprężyny, grubsze i sztywniejsze. Ja wymieniłem w Meganie II kombi standardowe sprężyny na te od GSa. Dzięki temu przy zatankowanym do pełna zbiorniku benzyny i LPG, stoi ona tak samo wysoko, jak zwykłe nieobciążone kombi. Jak jeździsz ze zwykłym obciążeniem, to owszem usztywnisz tył, ale jednocześnie pójdzie on kilka (!) cm w górę. Co do niepewnego prowadzenia, to sprawdź ciśnienie w tylnych oponach. U mnie pomogło dopompowanie do ciśnienia zalecanego na autostradzie - 0,1 bara. Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi