kamasoni Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Witam Od pewnego czasu nie mogę otworzyć drzwi pasażera za kierowcą. Sytuacja wygląda tak,że jak zamknę samochód a potem go otworzę to drzwi tylne muszę otwierać od środka a od zewnątrz już nie działają, to samo 2 dni temu stało się z drzwiami pasażera po drugiej stronie- działa otwieranie tylko od środka. Tuż przed uszkodzeniem drzwi poczułem opór po naciśnięciu klamki i od tego momentu przestały działać. W salonie Renault powiedzieli, że są uszkodzone mechanizmy drzwi i są to elementy dość drogie. Czy ktoś miał już taki problem, może ktoś wie w którym miejscu szukać uszkodzenia? Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Prawdę mówiąc jak rozbierałem drzwi to nie widziałem tam żadnych 'drogich mechanizmów'. Po prostu cięgna zwyczajnie. Zobacz, może cięgno od klamek się odczepiło, albo złamał się jakiś plastikowy element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 po prostu wypiął się z blaszki element nr 3. polecam dodatkowo ten temat: http://megane.com.pl/viewtopic.php?p=53672...ighlight=#53672 a tam masz link do kolejnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamasoni Opublikowano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 tak też myślałem że próbują mnie naciągnąć. jak wymieniałem podnośnik elektryczny szyby przedniej to też chcieli 1000zł a mi sie udało za 210 zł to zrobić. Dzięki za info. Pozdrawiam [ Dodano: 2008-03-26, 07:11 ] jeszcze jedno - po otwarciu od wewnątrz drzwi za kierowcą drzwi tylne otwierają się od zewnątrz aż do momentu zamknięcia samochodu. Po ponownym otwarciu samochodu cały proces się powtarza. Możliwe,że jedne drzwi mają uszkodzony elektromagnes czy coś takiego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro88 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Jak się fachowo nazywa ten biały plastik obudowy cięgła które łączy zamek z klamka tylnich drzwi bo mi pękł Na zdjęciu po lewej (biały ze sprężynka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi