grzro Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Witam, proszę o pomoc i informacje. Moja Meganka (2001 rok) nie ma radia i chciałem wstawić fabryczne, żeby działał wyświetlacz w desce rozdzielczej i pokazywał informacje z radia. Zależy mi też na mp3. Oglądałem zmieniarki cyfrowe Yatour do Renault, ale pisze, że kompatybilne są z rocznikami od 2003, mają wtyczki 8 i 12 pin. O ile się nie mylę, radia Tuner List z CD też mają takie wyjście. Czy taka zmieniarka będzie pasować? A może radio Update List z CD od innych Renówek będzie kompatybilne i ekran razem z nim zadziała? Update List chyba odtwarza MP3. Co radzicie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Wyświetlacz do Tuner List zadziała tylko z radiem Tuner List. Bywały też wyświetlacze nie obsługujące radia w ogóle - wyświetlały tylko godzinę i temperaturę. Ewentualnie zawsze można kupić cały zestaw: radio Update List, wiązka, wyświetlacz i ewentualnie pilot. Ja taką przekładkę robiłem w Clio z 2002 r. - jest trochę rzeźby, ale da się. I uważaj, bo nie wszystkie Update List obsługują mp3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzro Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 A czy do Tuner List podłączę zmieniarkę cyfrową Yatour? Widziałem, że mają wtyczki 8 albo 12 pin i to radio ma też takie wejście, a mimo to w ogłoszeniach pisze, że jest kompatybilna z autami od 2003 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Yatour działa też ze starszymi radiami, ale nie ze wszystkimi. Wydaje mi się, że z Tuner Listem powinien działać, skoro działa z nim oryginalne ACB. Może Ci się uda dogadać z którymś sprzedawcą, żeby wziąć na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Yatour na 100% działa z tuner i update ze sceniola II, przed i poliftowego i kostka tam jest pod 8 pinowe ISO. Wspomniane kostki 12 pinowe są potrzebne dopiero do nowszych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzro Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Czyli wygląda na to, że można kupować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Pod warunkiem, że radio z II ph I/ II będzie elektrycznie pasowało do scenica I jaki w profilu masz wstawiony i jego wyświetlacza. Ja tylko potwierdzam, że wskazany emulator zmieniarki pasuje do tuner i update list, jakie były do II wstawiane. Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi