Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kontrolka silnikam i serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zapala mi się kontrolka serwis i kontrolka silnika. Po podpięciu compa mam dwa błędy - sonda tlenu za katalizatorem , - czujnik regulacji zmiennych faz rozrzadu.

Wymieniłem czujnik faz, wyciołem i polutowałem na krótko(wtyczkę-gniazdo) od sondy tlenu. Po skasowaniu błedów mogę przejechać ok 1000km i kontrolki zapalająsię na nowo.

Problemy zaczeły się po pół roku po zamontowaniu LPG (Omega-gaz).

Proszę o radę może ktoś miał podobny problem

• 2 miesiące temu...

Ja nie posiadam instalacji LPG a problem identyczny. Mianowicie średnio co 1000 km zapala się nieszczęsna lampka silnika i service. Byłem z tym problemem w ASO ale oni wykasowali błąd z komputera i powiedzieli że będzie ok. Niestety po kilkuset kilometrów znowu się zapaliło. Ten sam błąd rozrządu. Silnik nie wykazuje żadnych objawów awarii i pracuje normalnie. Mechanik sprawdzał instalację elektryczna i stwierdził że ok zasugerował wymianę czujnika wałka rozrządu. Dziś już po 100 km się zapaliło. Nie wiem co robić może olać to i jeździć ale znowu denerwuje mnie to świecenie.

• 3 tygodnie później...

Ja wymieniłem sondę tlenu za katalizatorem i jest ok

[ Dodano: 2008-08-04, 11:14 ]

Wymiana sondy nie pomogła. Zapalił się serwis.

Teraz przełączyłem na benzynę i zobaczę, co się będzie działo.

Może jest źle wyregulowane LPG.

• 3 miesiące temu...
Od pewnego czasu zapala mi się kontrolka serwis i kontrolka silnika. Po podpięciu compa mam dwa błędy - sonda tlenu za katalizatorem , - czujnik regulacji zmiennych faz rozrzadu.

Wymieniłem czujnik faz, wyciołem i polutowałem na krótko(wtyczkę-gniazdo) od sondy tlenu. Po skasowaniu błedów mogę przejechać ok 1000km i kontrolki zapalają się na nowo.

Problemy zaczeły się po pół roku po zamontowaniu LPG (Omega-gaz).

Proszę o radę może ktoś miał podobny problem

W jakim celu dałeś ten cytat <ok> Nie widzę twojej odpowiedzi :!:- Prezes