kvbvs Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Witam, Jestem świeżo po wymianie kompletnego rozrządu - wymienione wszystko prócz KZFR ponieważ ma 60 tys km i nie dawało o sobie znać więc postanowiłem go nie zmieniać. Jednak zastanawia mnie dziwny odgłos wydobywający się z okolic rozrządu. Poniżej umieszczam link do filmu - nie jest mojego autorstwa ale irytujący odgłos jest dokładnie taki jak u mnie. Kiedy silnik jest zimny nic nie słychać póki się nie zagrzeje. Odgłos nie nasila się wraz ze wzrostem obrotów. Wystarczy że obroty dojdą do 1tys hałasu już nie ma. Podjechałem do mechanika który wymieniał rozrząd - twierdzi że odezwało się KZFR. Co Wy o tym myślicie? Zaznaczam że przed naprawą nic takiego nie było słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Wszystko fajnie, ale na filmie jest TDI, które zawsze klepie. Jeżeli silnik chodzi jak wysokoprężny to możliwe, że jest to wina KZFR, które potrafi wysiąść po wymianie paska. Ewentualnie klepią zawory, jeżeli jeździsz na słabym oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvbvs Opublikowano 24 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Papuga Nie chodzi mi o klepanie tylko o ten szum / świst w tle. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 26 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi