janusz35 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Koledzy podpowiedzcie gdzie w Scenicu IphII (2001r) szukać oznaczenia kodu lakieru.Chcę dokupić lakier zaprawkowy ( w celu zamaskowanie niewielkiej rysy). Mój kolor to srebrny metalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Najprościej - zadzwoń do ASO i podaj numer nadwozia. Będą wiedzieli o co chodzi. A najlepiej dokup firmowy lakier zaprawkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 przecież na tabliczce z nr vin jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord665 Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 kod koloru jest na slupku drzwi kierowcy. bedzie kilka nr jeden z nich to kod koloru. wez pod uwage ze to jest kolor podstawowy a odcieni tak jak ze srebrem moze byc ze 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Lord665, bronius, napisał dobrze że jest na tabliczce i ona niekoniecznie musi być na słupku kierowcy, bo u mnie np jest na słupku pasażera. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okeciak89 Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 u mnie tez jest na slupku pasazera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelolsztyn Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 a ja ostatnio zdemontowalem klapke od wlewu paliwa i ... poszedlem do lakierni po farbe dodatkowo podalem nr ze slupka. cena okolo 30 zl za setke :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okeciak89 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 mozna i tak ale u mnie ciezko bylo "na oko" dobrac kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka57 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Witam, może mi ktoś pomóc w określeniu kodu lakieru, który to? Czy to jest w ogóle na tym określone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Kod lakieru to TEF43 bleu encre mic (niebieski atrament lub tusz) z dosłownego tłumaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka57 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 dzięki kudlaty, jaka jest szansa dokupić drzwi w takim kolorze żeby nie było widać różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 szukasz na alle.. np.http://www.allegro.pl/item589574696_drzwi_renault_megan_scenic_1_4_16v_2001r.html dzwonisz go gościa aby podał kod lakieru i wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka57 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 hehe, kolor nawet jakby na oko podobny, ale mam prawe przednie drzwi do wymiany Jak bardzo można zaufać temu kodowi lakieru? Chodzi mi o to czy można mu zaufać i kupować w przysłowiowe "ciemno"? Czytałem że to są jakieś kolory główne a mogą być jakieś różne odcienie? O co tu chodzi? Można jakoś jeszcze bardziej ograniczyć ryzyko nietrafienia koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 w tym kolorze nie było innych odcieni lakier używany od 2001r. , natomiast musisz wziąć po uwagę że kolor płowieje po latach więc myślę bez polerki zakupionych dzwi lub auta :-P się nie obejdzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka57 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Dzięki kudlaty za pomoc, wygląda na to że pozostało mi tylko szukać teraz takich drzwi. Przeleciałem całe allegro, ale to chyba musi być dość rzadki kolor bo go nie ma. Jest kilka podobnych (na zdjęciach). Wysłałem maile i poczekam na odpowiedzi, ale nie bylo żadnych, które by mi wyglądały na "moje". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi