JanuszPierwszy Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Cześć. Chciałbym zdjąć i wyczyścić osłonę (szybkę) na zegary. Dostało mi się tam trochę kurzu i przy dziennym świetle słabo widać komunikaty z komputera pokładowego. Wie ktoś może jak można to bezpiecznie ściągnąć? To mój pierwszy post na forum, nie znalazłem tego tematu nigdzie wcześniej. Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Po bokach panelu z zegarami masz takie pionowe, wąskie szczeliny. Wystarczy z dwóch spinaczy biurowych zrobić niewielkie haczyki, wsunąć w szczelinki i delikatnie pociągnąć do siebie. Jak będziesz mógł podłożyć palce to uwolnij cały panel z wnęki z daszkiem i ostrożnie odłącz wtyczkę wiązki. Teraz możesz bezpiecznie wyjąć cały panel zegarów i próbować czyścić. Jeśli masz te szybki zabrudzone od wewnątrz to niedobrze bo by je wyczyścić trzeba rozbierać panel. Tu już nie pomogę bo nie próbowałem tego robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszPierwszy Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Całego panelu raczej nie chce wyjmować. Zależy mi tylko na szybkach. Wygląda jak by były na zatrzaski ale nie chce pociągnąć i zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi