ukasz1990 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Mam pytanie do wszystkich znawcow dotyczace modelu silnika. Jestem Posiadaczem Megi III jednak zainteresowala mnie pewna rzecz dotyczaca modelu Silnika. Sprzedawca zapewnial mnie ze silnik w mojej Megance ma 220km KM jednak spogladajac na wszelkie Tabelki Renault z 2010r nie wychodzily 2.0 TCE 220 konne lecz 180 i zainteresowany tym tropem szukalem tabliczki znamionowej na silniku lecz nie moglem jej odnalezc a jedyne co znalazlem to ta nalepka. z informacji ktore znalazlem wynika ze jest to silnik z RS ile jest w tym prawdy i czy ktos moze rozwiac moje watpliwosci? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 12 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Jaki masz początek VINu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz1990 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Poczatek VINu to VF1KZ1 nie wiem o ile liczb/liter Ci chodzi. Dodam ze jest to kombi GrandTour taka wersja bardziej wypasiona od normalnej tzn licznik analogowy, normalny reczny nie na przycisk i samochod sproowadzony z Niemiec. Jestem ciekaw czy takie wyszlo z fabryki czy to moze jakas przekladka? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 12 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Jak KZ1T, to prawdopodobnie 180 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz1990 Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Tak dokladnie KZ1T z tym ze czytalem ze w tych latach wystepowaly silniki F4R M870/M872 i jak sie to ma do rzeczywistosci? a u mnie na silniku widnieje M874 Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 12 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Te silniki najczęściej były w RSach, może coś było dłubane, albo faktycznie ma 220KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Najprościej sprawdzić to w ASO. Podasz VIN i będzie wiadomo co fabryka wsadziła pod maskę. Później można zhamować i jak będzie spora różnica to znaczy, że ktoś coś grzebał. Generalnie w 2010r silniki 2,0 TCe miały 180 KM. Wersja z 220-to konnym silnikiem to dopiero ph II czyli nie wcześniej niż 2012r. Jest jeszcze opcja wymiany silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Po VINie powinien być silnik F4R870 lub F4R872. F4RM874 jest z RSa więc ktoś musiał wkładać sam silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi