Astreuz Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Mam taki problem z tym zegarkiem, który jest razem z termometrem w mojej megance. Otóż działać to on działa, pokazuje godzinę i byłoby wszystko w porządku gdyby nie to, że gdy jedzie się nocą lub gdy słońce świeci to jego po prostu nie widać, trzeba się zbliżyć żeby dojrzeć. Tu nie powinno być jakiegoś podświetlenia tegoż elementu? A jeżeli tak, to co mam wymontować, aby wymienić daną żarówkę? Drugim problemem jest kontrolka pasów. O ile ikonka od drzwi działa, gdy są otwarte drzwi to świeci się na czerwono, to jeżeli bym jechał bez pasów lub ktoś odpiąłby podczas jazdy to ta kontrolka wcale nie działa. Czym to może być spowodowane? Czy tam jest jakaś żaróweczka która to zaświeca? Proszę o odpowiedzi i z góry bardzo dziękuję za pomoc. Edytowane 15 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jak się tam nie dostaniesz to się nie dowiesz. Wg mnie spaliła się żaróweczka od pasów, ale możliwe, że coś się stało z wyłącznikiem w zapięciu pasa kierowcy. Jeśli chodzi o zegarek to nie bardzo rozumiem Twoich wyjaśnień. Czy zegarek "świeci" tak samo przy włączonych i wyłączonych światłach? Jak się tam dostać nie będę opisywać, bo mi się po prostu nie chce kolejny raz opisywać, jest to opisane na forum, użyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astreuz Opublikowano 14 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Jeżeli chodzi o żarówkę od pasów to jak tam się mam dostać? Jestem zupełnym nowicjuszem jeżeli chodzi o ogólnie mechanikę pojazdową,a co do zegara-trzeba być niego bardzo blisko żeby się dopatrzyć co tam jest napisane więc na pewno podświetlenie padło-przy światłach czy bez żadnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2015 Dobra, świeci się podświetlenie; zegarów, przycisków itp.? Nawet jak zapalisz światła? Jeżeli tak, to popaliły Ci się żaróweczki. To, że nie znasz się na mechanice nie znaczy, że nie możesz sobie poszukać na forum, jak tam się dostać. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astreuz Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Zegarów tych głównych i przycisków oczywiście że działa jeśli się zapali światła. Dobra,dowiedziałem się jak się tam dostać i zastosowałem to w praktyce, jednakże utknąłem na punkcie aby zdjąć całą tą deskę rozdzielczą. O ile z przodu puszczają zaczepy, to bliżej szyby ciągle się trzyma i nie wiem czy ciągnąć mocniej żeby się to też nie złamało coś i czy do siebie, czy do góry. Edytowane 15 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Unieś parapet lekko ku górze i pociągnij do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Przypominam tylko o odkręceniu śrub mocujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astreuz Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Rozumiem że te śruby znajdują się tam, gdzie są głośniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awionik Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Tak, odkręcasz 2 śruby przy głośnikach wysokotonowych. Potem trzyma się już tylko na zatrzaskach i trzeba dość mocno ale z wyczuciem podnieść i pociągnąć do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astreuz Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) I tutaj już się kończy historia...nie dostanę się tam,ponieważ do odkręcenia obu tych śrub potrzebny jest 6-gwiazdkowy śrubokręt,natomiast ja posiadam tylko i wyłącznie 4-gwiazdkowy (krzyżak). Edytowane 17 Listopada 2015 przez Astreuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) odkręcenia obu tych śrub potrzebny jest 6-gwiazdkowy śrubokręt, Jak masz auto francuskie to musisz mieć zestaw TORX-ów ,bo wszystkie śrubki mają takie nacięcia i to w różnych rozmiarach. Podstawowy zestaw Torx nie kosztuje dużo. Edytowane 17 Listopada 2015 przez 11348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi