Gradus Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Witam jestem nowy na forum, więc wybaczcie mi jeśli pisze o tym samym. Mam kilka problemów z moją Meganką z 2000r. Mianowicie: 1. Problem z obrotami, raz za wysokie, raz za niskie, raz 500rpm a raz 2000rpm, jeszcze czasami falują między 1500 a 2000. Co może być przyczyną? 2. Przegrzewa się silnik. to znaczy na postoju kiedy powinien załączać się wentylator, nie załącza się. A pod klimatyzacją chodzi dobrze. 3. Olej w płynie chłodzącym, czy może to być faktycznie uszczelka termostatu ? Podobno jest kanał olejowy razem z termostatem (?) Za wszystkie Odpowiedzi z góry Dziękuje. Pozdrawiam. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 O falujących obrotach jest dość obszerny temat. Problem 2 może mieć związek z 3, a przyczyną tego ostatniego raczej jest uszczelka pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gradus Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Witam . Zmieniłem dziś uszczelkę obudowy termostatu i przy okazji sam termostat. Wyczyściłem układ chłodzenia 3 razy specjalnym środkiem. Zalałem płyn i zobaczymy czy dalej będzie olej. Póki co, auto się nie przegrzewa . :) oby to było to. Edytowane 30 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi