Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wieje na nogi przedniego pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Kilka tygodni temu kupiłem Megane II phII 2007 1, 6 benzyna. Wczoraj wracając z Gdańska zamieniłem się żoną i usiadłem na miejscu pasażera. Podczas jazdy dość mocno zawiewa tak jakby z okolic zawiasów przednich drzwi. Ciężko określić czy z uszczelki drzwi czy też z tej przestrzeni już za słupkiem przednim pod pulpitem (pod wykładziną) Na pierwszy rzut oka nie widać nieszczelności uszczelek. Może to zawiewa przez te szpary między zawiasami i do kabiny? Trudno mi zlokalizować miejsce. Pod schowkiem jest kolektor wylotowy wentylacji, który chowa się własnie w przednim słupku w kierunku podłogi. Też nie wiem czy to może to jest jakiś trop. Zaznaczę, że wieje tylko z okolicy właśnie dolnego przedniego prawego słupka.

Może macie jakiś pomysł skąd by to mogło wiać? :D

thumb_hosting_zdjec_1448972071__axxx.jpg

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

Ustaw nawiew na nogi na maxa i sprawdź czy jest jakaś różnica. Mniej więcej w zaznaczonym miejscu jest łączenie rury która doprowadza powietrze pod nogi pasażerów z tyłu. Może gdzieś się rozłączyło? Chociaż z drugiej strony jest to pod wykładziną.. <_< Sprawdzić nie zaszkodzi.

Miałem podobny objaw - u mnie wiało z pod łączenia całego nawiewu z grodzią silnika - jak się rozbierze trochę podłogi to okazuje się, że powietrze opływa przód i atakuje z prawej. Pomogło włożenie kawałka gumowej ściśniętej rurki pod krawędź obudowy nawiewu. Rozprężając się uszczelniła połączenie i mamy ciepło :) Z drzwi najwięcej wieje z pod tych klapek od lusterek - polecam rozebrać i pod tą gąbkę która to niby ma uszczelniać dać piankę montażową raz i spokój dożywotnio, byle nie przesadzić z ilością.