Wyleksony Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Witam. Mam problem z Megane. Od pewnego czasu pluje mi olejem tak mocno że mam brudny cały tył i bardzo dużo bierze oleju. Zna ktoś przyczynę tego? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ska Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Turbodiesel? jak tak to turbina do sprawdzenia dymi z rury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyleksony Opublikowano 7 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Turbina jest nowa. Sprawna. Dym ponad norme. Miałem wymieniane korbowody, pierścienie, rozrząd, regenerowaną głowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 W takim razie, któryś z tych elementów został źle poskładany, bo olej z miski olejowej bezpośrednio do wydechu nie poleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyleksony Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Też tak obstawiam. Mechanik twierdzi że to coś z tuleją. Może to być to? bo od kilku dni trzyma samochód i szuka przyczyny dlaczego pluje olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Możliwe, trudno powiedzieć na odległość. Koledze kiedyś poleciała turbina świeżo po regeneracji. Okazało się, że nowy uszczelniasz był wadliwy i puszczał olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyleksony Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam. Przyczyną była dziura w wężyku i przez to ciśnienie nie dochodziło co skutkowało kopceniem, pluciem oleju i szybkim ubytkiem oleju. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spotter Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Czy możesz napisać coś bliżej o jaki wężyk chodzi i jaka mogła być przyczyna powstania uszkodzenia? Pytam, gdyż parę miesięcy miałem podobny problem. Gdy odpaliłem scenica II 1,9 dci to w garażu tuż za wydechem miałem plamę oleju i sadzy, puszczał olej na przepustnicy kanału powietrza do kolektora silnika. Byłem o poradę u kilku mechaników. Każdy podawał inne przyczyny. Wymieniłem zawór odmy i dałem mechanikowi do wyregulowania zaworów i problem się skończył. Teraz scenic ciszej chodzi i jest dynamiczniejszy. pozdrawiam Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyleksony Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Dokładnie nie wiem jaki to jest jest wężyk i przyczyny też nie znam. Ale po naprawie samochód mi działa elegancko. Teraz zauważyłem, że trochę głośno chodzi i drży. Tapicerka aż podskakuje. Dziś dałem go do wyregulowania i dam znać jak chodzi itd. Edytowane 10 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi