rwijbawelne Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Koledzy, czy ktoś posiada 1.9dci automat? Wydaje mi się że mój wyjątkowo głośno chodzi przy dodawaniu gazu. DO tej pory myślałam, że po prostu taka natura automatu (4 biegi) plus fakt, że do tej pory przyzwyczajona byłam do naprawdę cichej benzynki (megane I 1.6). Jednak osoba która kiedyś ze mną jechała, powiedziała ze jechała takim samym autem (ten sam silnik też automat) i nie był aż tak głośny. Bez gazu jest wszystko ok. Przyznam, że jadąc bez radia jest to dość upierdliwe i nie mówie tu o jakimś katowaniu, ale również o spokojnej jeździe. Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 ale głośno chodzi silnik czy skrzynia? jak silnik to być może sprzęgło się ślizga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwijbawelne Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Automat - sprzeglo hydrokinetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 czyli masz odpowiedź co Ci głośno chodzi. pozostaje regeneracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jesteś pewien, że dźwięk na pewno pochodzi ze skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rwijbawelne Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 nie mam pojęcia, wiem tylko, że głośno jest gdy trzymam gaz (i to nie tylko przy dodawaniu). Natomiast bez gazu jest normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Najpierw by trzeba było zlokalizować źródło dźwięku. W pierwszej kolejności sprawdź układ wydechowy i poduszki pod silnikiem. Dopiero później zajmij się skrzynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi