Oxsi Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Witam Drodzy użytkownicy oddałem samochód niesfornemu mechanikowi który miał mi rozebrać bęben niestety był to amator i zamiast odkręcić śrubę dobrał sie do niej młotkiem i przecinakiem popsuł cały gwint(czop). Jest możliwość w jakiś sposób to wymienić ? Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Oxsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 To trafiłeś na dobrego fachowca . Czop jest wprasowany na gorąco do wahacza ,nie wiadomo czy jeszcze go nie skrzywił. Wymiana w 'domowych' warunkach raczej niemożliwa.Może uda Ci się znaleźć narzynkę do przegwintowania czopa ,tam jest drobny gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Oxsi poszukaj posty meganecoupe02 pamiętam że to wymieniał. Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Wymieniałem Będziesz musiał to albo wybić, albo wyprasować w stronę środka auta. Ja wybijałem. Potrzebne będą dwa duże młotki, jednym uderzasz w czop (najlepiej przez mosiądz) a drugi młot przystawiasz na końcu belki, żeby nie odskakiwała. Trochę zabawy jest, więc warto psiuknąć jakimś odrdzewiaczem. Ja do megany fl zakładałem czop od przedlifta - pasują zamiennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi