KrzyGeek Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Witajcie. Znajomy przez przypadek do swojego TDI zatankował jakieś 20l benzyny. Nie miał gdzie jej wylać a ponieważ że tego oleju miał z 2 czy 3l postanowiłem wlać sobie do meganki. Minęło już ok tygodnia ale mam problemy z płynnym przyśpieszaniem na benzynie (na lpg jest normalnie), gorzej odpala (Kiedyś nie wiem czy 0,5sek kręcił nawet zimny, teraz dobre 2s trzeba czekać) Ze swojej strony dolałem jeszcze z 13l benzyny 98 ale za wiele nie pomogło. Problem przejdzie z czasem czy może uszkodzić coś w samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Dolej do tego środek do czyszczenia wtryskiwaczy, wyjeździj paliwo prawie do końca, zatankuj świeże, przejedź na świeżym z 50 km i wymień filtr paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Spuść to paliwo zatankuj ze 20 litrów świeżej benzyny a tej mikstury to dolewaj do świeżej benzyny po 5 litrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyGeek Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Ok, a jaki w miarę tani środek polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 W miarę tani i dobry to chyba STP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 tak w temacie, silniki dci są bardzo wrażliwe na jakość paliwa. Sam to doświadczyłem, jak na prowincji tankowałem na stacjach NoName. Co innego np. z silnikami jtd, znam osobiście przypadek nalania do Opel Combo benzyny ( w zbiorniku było 10 litrów ON , dolane 30 litrów benzyny) i auto jeszcze jechało !!! Fakt, że były problemy z mocą , spalanie na poziomie 15 litrów /100km, ale po wypaleniu beznyny wszystko wrócił do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Tutaj akurat poszedł ON do benzyny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi