Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

problem z elektryką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z Grand Scenic

Problem pokazuje się od czasu do czasu, gdy już się pokaże pokazuje się na wyświetlaczu napis SERVICE zapala się kontrolka poduszek powietrznych i podczas jazdy pokazują się różne błędy, takie jak wspomaganie kierownicy, zaciągnięty ręczny, włącznie świateł awaryjnych, skacze temperatura silnika auto podczas jazdy zachowuje się normalnie wszystko działa bez zarzutów jeśli na wyświetlaczu pokazują się miganie świateł awaryjnych w rzeczywistości na zewnątrz auta nic takiego się nie dzieje

Byłem kiedyś podłączyć pod komputer Clipa i był błąd chyba z komunikacją szyny Can, zastanawiam się nad wymianą UCH ale nie chciałbym się pakować w nie potrzebne koszta- mechanik u którego byłem twierdzi, że może być wina walniętego UCH ale pewności nie ma, inni twierdzą, że może być problem z uszkodzoną instalacją ale to będzie ciężkie do odnalezienia.

Może uszkodzony wyświetlacz?

w załączniku dodaję krótki filmik, który pokazuję opisywaną usterkę. Dodaj jeszcze, że kiedyś miałem zatkany odpływ i leciała mi woda do wewnątrz auta, rozebrałem wtedy UCH ale nie widziałem żeby był zalany, wtyczki również były ok

Proszę o pomoc w tym temacie. Pozdrawiam

IMG_1531.MOV

Edytowane przez maciejo86

Zacząłbym od sprawdzenia głównych wtyczek zwanych R2, głównie tej pod fotelem, następnie czy pod wykładziną nie masz wody/wilgoci, szczególnie obejrzał przy wiązkach idących pod wykładziną/progach, dodatkowo zajrzał czy przypadkiem nie jest zalana skrzynka bezpieczników pod maską.