dancio1975 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Od niedawna co jakiś czas w czasie jazdy zapala mi się kontrolka świec żarowych. Pali się około 4 sekund. Autko jedzie normalnie nie zamula, nie szarpie. Ostatnio autko miało wymieniany uszczelniacz w pompie ciśnieniowej, może to jest jakaś przyczyna. Czy koło pompy ciśnieniowej ustawia się jakoś podczas zakładania paska rozrządu czy raczej nie. Co może być nie tak z tym zapalaniem. W ddt2000 pokazuje taki błąd Output device : Status relais pré-post chauffage $1826. Proszę o pomoc i dziękuję. Edytowane 10 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Błąd modułu świec żarowych. Do sprawdzenia świece żarowe, albo sterownik świec. Jednak niektórych błędów zapisanych DDT nie widzi, wtedy tylko CLIP pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancio1975 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Witam ponownie. Jeszcze wyskakuje coś takiego - Type Of Fault Standard Freeze Frame Name Value ExtraBytes 006B01010400FD4191B630087A041826 anmLTF : Température air (°C) 42,07 anmUBT : Tension batterie (mV) 11600 anmWTF : Température eau (°C) 82,87 dzmNmit : Régime moteur (tr/mn) 0 ehmFGZS : Commande relais pré-post chauffage (%) 101,2 gsoGS_Pha : Phase pré-post chauffage Readiness glow gsoGS_t_VG : Temps pré-post chauffage écoulé (s) 8 occurence 1 xcmDIG : Etats logiques filtrés des entrées digitales (dec) 65 A co z tą pompą ciśnieniową można ją założyć jak się chce czy trzeba zachować pewną procedurę. Chodzi mi o ułożenie koła zębatego na pasku. Bo mi mechanik jak wymieniał uszczelniacz to powiedział, że tą pompę można założyć jak się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 To są tylko dane, przy których wyskoczył błąd. Akumulator jest w dobrym stanie? W 1,9 dCi z tego co pamiętam ustawienie koła nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancio1975 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Tak aku jest w super stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Tylko dziwne, że ten super akumulator miał napięcie 11,6V przy wyskoczeniu błędu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancio1975 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Tak takie wskazania były w ddt2000 ale normalnie sprawdzałem miernikiem w tym samym czasie i było 12,72V Dodano: 14 lut 2016 - 08:22 Witam a jakie by były objawy źle ustawionego rozrządu np przestawiony o ząbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ciężko to wychwycić, ale zaczyna się od problemów z odpaleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancio1975 Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Witam ponownie. Myślę że rozwiązałem problem. W sobotę porozłączałem wszystkie widoczne wtyczki tzn od egr, przepustnicy itd przeczyściłem i złączyłem. Zrobiłem z 200 km i kontrolka się nie zapaliła. Myślę, źe coś nie łączyło, jak na razie jest ok. Mam tylko jeszcze jedno pytanko czy można jakiś miernikiem multimetrem sprawdzić przepustnice czy się niej da. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Przepustnicę? W tym roczniku jest chyba tylko klapa gasząca. Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancio1975 Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Oj bardzo przepraszam za pomyłkę ale chodziło mi o przepływomierz powietrza. A problem kontrolki świec po tygodniu powrócił. Nie wiem mogę się mylić ale ma to chyba coś wspólnego z pogodą. Przez ten tydzień nie padało i było ok. Dzisiaj po dniu opadów wchodzę po pracy do autka, może przejechałem z kilometr i zapaliła się kontrolka. No ręce mi normalnie opadły. Sam nie wiem gdzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Sprawdź, czy czasem nie zamokła skrzynka bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancio1975 Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Jeżeli chodzi o tą przy silniku to jest sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Jest jeszcze druga w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dancio1975 Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) A ta drugą to jak by się mogła zamoczyć? Edytowane 19 Lutego 2016 przez dancio1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi