Graffy Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Gazownik trochę nie przemyślał sprawy i po montażu okazało się, że w/w rura nie bardzo pasuje w swoje miejsce. Jak sądzicie czy skrócenie tego "odstojnika" o kilka centymetrów będzie miało jakiś wpływ na dolot? Jaka rolę w ogóle spełnia ten element? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Skracając go to zrobisz dziurę... a nie możesz go po prostu przekręcić/obrócić w inną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffy Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Nie no bez przesady, wytnę kawałek i naprawię spawarką do plastiku. Obok AKU mam reduktor, jak okręcam rurą to zaczyna opierać się na wtyczce od czujnika temperatury. Wycentrowałem pomiędzy ale mam teraz kilka milimetrów od czujnika i reduktora. Mam wrażenie, że z czasem reduktor uszkodzi ten odstojnik od tarcia/wibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Ten element ma za zadanie "rozszerzyć" pojemność układu dolotowego, jego wymiary zostały policzone, a nie dobrane na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffy Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Wszystko w temacie. Postaram się osłonić ten element aby nie uległ ewentualnemu uszkodzeniu. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi