Klamka Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witam, mam pewne pytanie, samochód stoi w garażu i jeżdżony codziennie prawie i pewnego pięknego poranka gdy odpaliłem samochód poszła chmura dymu takie nie wiem białego błękitnego, a na podłodze plama oleju z wodą (zdjęcia) co to może się dziać z Renią? Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Jak jeździsz na krótkich odcinkach to czasami takie coś może wyrzucić z wydechu, szczególnie w niskich temperaturach. Przegoń auto na jakimś dłuższym odcinku z większymi prędkościami, martwiłbym się gdyby występowało by to za każdym razem po odpaleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Sprawdź, czy czasem nie masz oleju w zbiorniczku płynu chłodzenia i płynu w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamka Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Odcinki robię po 150-200 kilometrów, auto przegoniłem i dalej tak samo, w zbiorniczku nie ma oleju i w oleju nie mam płynu, a za każdy razem jak odpalam jest tak, ale zauważyłem że trochę oleju mi bierze i tak jak by brak mocy, i wczoraj jak zdjąłem miskę olejową znalazłem kawałki metalu tak jak by nie wiem pierścienie na tłokach poszły na spacer, może być to przez pierścienie ? Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 6 Marca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Zrob test obecnosci spalin w plynie chlodzacym ok 20zl. Dla mnie to wyglada jakby glowica pękła. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamka Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Test zrobiłem i kolor płynu wyszedł taki zielony można powiedzieć że lekko podchodzący pod żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 OK, tylko co mówi ulotka dołączona do płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djj81 Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam, mam pewne pytanie, samochód stoi w garażu i jeżdżony codziennie prawie i pewnego pięknego poranka gdy odpaliłem samochód poszła chmura dymu takie nie wiem białego błękitnego, a na podłodze plama oleju z wodą (zdjęcia) co to może się dziać z Renią? Pozdrawiam :) Uszczelka pod głowicą,lub sprawdz Sonda lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Do 1,9 dTi najpierw by ją musiał zamontować, żeby ją mieć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamka Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Ulotka mówi, że coś poważnego. Sprawdzałem dzisiaj EGR i jest sprawny bo myślałem, że się zaciął ale to nie winna EGR. Czujniki też sprawdzałem i sprawne bezpieczniki wszystkie dobre tak więc nie wiem co może być przyczyną. Jutro odkręcę pokrywę zaworów ale nie wiem czy mi coś to da pokaże. I też turbo sprawdzałem i doładowanie jest. Obawiam się że to wina pierścieni na tłokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Może tylko uszczelka pod głowicą poleciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamka Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Mam nadzieje że tylko uszczelka jutro zaczynam rozbieranie, tak więc napisze jutro co się stało. Pozdrawiam:) Dodano: 09 mar 2016 - 19:01 Więc tak. Poszły pierścienie na tłokach ale szkody dużej nie narobiło, więc teraz trzeba przemyśleć czy regenerować czy wymienić na inny tylko na czystą benzynę. :D Temat można zamknąć. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi