biemci Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam, generalnie problem dotyczy pracy silnika na wolnych obrotach, są to dwie fazy: pracy cichej, bez trzęsawki i pracy głośnej, trzęsawka na kierownicy, kolejny temacior to wibracje w trakcie jazdy, słyszalne tylko i wyłącznie na biegu, po wrzuceniu na luz cicho i szum wiatru w lusterkach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiphoper Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam. Ja bym sprawdził poduszke pod skrzynią biegów, ale nie zapewniam że ona jest temu winna. U mnie strasznie trzęsło w czasie jazdy i na postoju na wolnych obrotach, ale powodem była prawa poduszka silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biemci Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Hm, poduszka pod skrzynią biegów powiadacie :P zobaczymy, poduszki pod silnikiem mam podobno ok, stwierdził mechaniczny czarodziej przy zmianie paska rozrządu, ale who knows ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 poduszke skrzyni bankowo bym odrzucił ... :-? to raczej nie ona winna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biemci Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 :-/ hm, mam takiego swojego ;-) zaufanego mechanika, tylko problem jest taki, że ziom telefonu nie odbiera i trzeba się osobiście pofatygować do niego, oczywiście zapodam co się takiego kryło pod wrrrrr buuuuuuu wrrrrrr buuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WAZI Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam. Mam podobne objawy, które uwidoczniły się po wymianie rozrządu, dodatkowo zauważyłwm ,że podczas wolnej jazdy silnik zaczyna szarpać. Mechanik stwierdził, że poduszki pod silnikem są OK więc w Twoim przypadku też bym je odrzucił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiphoper Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 WAZI co do szrpania to sprawdź wężyk idący od czujnika ciśnienia bezwzględnego. Może mechnik przez przypadek go naruszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WAZI Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 HIPHOPER dzięki za radę, tylko powiedz mi, w którym miejscu to szukać, gdzie znajduje się ten czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiphoper Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Ja mam megan I. W mojej znajduje się pod maską u góry po prawej stronie. Wężyk idzie od czujnika do kolektora ssącego i po prawej wychodzi od kolektora. Nebardzo wiem jak jest w M II. Może jakiś inny użytkownik coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drekrobak Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 jest tez opcja uszkodzonego koła dwumasowego :-/ ale miejmy nadziej ze to jakaś pierdółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi