mlody_waw Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam, Mam problem z Tempomatem, Parktronikiem oraz Zestawem Głośnomówiącym. Dosłownie dwa dni temu oddawałem do elektryka auto bo przestały świecić Xenony - okazało się, że spaliły się bezpieczniki. Wczoraj zaobserwowałem, że nie działają 3 powyższe urządzenia, nie świecą się żadne kontroli na przyciskach, ani na tablicy zegarów. Wygląda mi to na przepalony bezpiecznik. Dobrałem się dzisiaj do skrzynki z bezpiecznikami w komorze silnika z zamiarem wymiany bezpiecznika 5F odpowiedzialnego za te urządzenia, okazuje się jednak, że skrzynka wygląda trochę inaczej niż się spodziewałem. Załączam foto. Jesteście mi w stanie podpowiedzieć, który bezpiecznik może być odpowiedzialny za wspomnianą usterkę? Dodam tylko, że przed wizytą u elektronika wszystko działało. :) Dodano: 07 mar 2016 - 16:55 Panowie, chyba wiem który to, lewa kolumna, ten na samym dole, 7.5A. Właśnie go wymieniłem, ale dalej nic, urządzenia nie działają. PS znalazłem jeszcze jakiś "dyndający" kabelek, kojarzycie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Dyndający kabelek wygląda jakby był od dodatkowych świateł dziennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_waw Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Panowie, kolejny raz dobrałem się do skrzynki, wymieniony wcześniej bezpiecznik znowu się spalił. Macie jakieś sugestie co mogę posprawdzać? Gdzieś musi robić się zwarcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Skrzynka bezpieczników nie jest czasem zamoknięta? Warto by było sprawdzić, czy jest tam bezpiecznik o właściwej wielkości. Wsadź bezpiecznik i zwróć uwagę kiedy się pali (co wtedy włączasz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi