wirus116 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Witam, dzisiejszego kontrolka ASR AUS. Mianowice pojawiła się ona po tym, jak nie mogłem odpalić samochodu, więc podjechałem drugim autem i odpaliłem na kable. Meganka odpaliła od razu za pierwszym razem, teraz cały czas pojawia się komunikat ASR AUS, przycisk włączający przy kierownicy nie reaguje ani na włączanie i wyłączanie. Dodam że taka sytuacja przydarzyła się pierwszy raz. Pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zippedin Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Hej! Dzisiaj też mi się wyświetlił 'ASR AUS', co jeśli dobrze rozumiem, oznacza, że ten układ został wyłączony. Co ciekawe, u nie było żadnych tego typu komunikatów do tej pory, pojawił się dopiero jak podpiąłem odpięty kabelek od prawego, przedniego koła (... chyba powinno być na odwrót). Podpinam się więc do pytania, ma ktoś jakieś info jak dokładnie ten system działa? Bo teraz przy skręcaniu w lewo na dwójce/ trójce samochód wariuje (szarpie?) Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirecc Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Włącz silnik, powoli kręć kierownicą najpierw w jedną potem w drugą stronę do oporu i wyprostuj. System w ten sposób się diagnozuje. ASR i ESP mają wspólny wyłącznik i komunikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wirus116 Opublikowano 13 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Witam dzisiaj problem się rozwiązał po naciśnięciu przycisku od zmiany informacji na komputerze, po następnym uruchomieniu silnika komunikatu już nie było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi