syropcio Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Witam. Chciałbym Was zapytać, czy ma ktoś zamontowane u siebie sprężyny Eibach Pro-Kit. Czy jest duża utrata komfortu oraz czy samochód lepiej się prowadzi (bardziej można go wyczuć w zakrętach). Zależy mi na lepszym prowadzeniu auta i akceptowałbym obniżenie jego o 30mm jak pisze producent (jeżdżę przeważnie po w miarę równych asfaltach), oraz szybsze zużycie amortyzatorów. Jakie macie doświadczenia i co sądzicie o Eibach Pro-Kit Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskrobany Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Mam ale w inny aucie. Czuć delikatnie usztywnienie zawieszenia, ale nie ma tragedii. Więc na szybkich zakrętach lepiej idzie wyczuć auto. Firma Eibach jedną z lepszych jest na rynku ;) a cena ~ 600 zloty za komplet sprężyn jest przystępna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syropcio Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dzięki za radę :) Sprężyny E10-75-012-04-22 wstawione (Koszt 530PLN + 240PLN wymiana + 90PLN Zbieżność), przejechałem przez 3 dni ok. 700km .. i cóż - REWELACJA :) Samochód w końcu prowadzi się jak powinien, teraz "czuję drogę", szybsza reakcja na ruchy kierownicą, mniejsze nurkowanie przy przy hamowaniu, nie podnosi przy przyspieszaniu, dużo szybciej w zakrętach, przy szybkim wyprzedzaniu sterowanie dużo bardziej precyzyjne i nie przechyla na boki. Przy bocznym wietrze i mijaniu TIRów nie ciąga samochodem po drodze. Nieduży spadek komfortu, żona siedząc z tyłu zauważyła tylko że "mniej czuć prędkość" i auto jest bardziej sprężyste (mam na 17'). Minus tylko taki że trzeba bardziej uważać przy parkowaniu na krawężniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskrobany Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Elegancko siedzi :) ja w przyszłym miesiącu zakładam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulca Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) Odgrzeję trochę kotleta. Czym się różnią założone przez Ciebie od tych: Pro Kit E10-75-012-03-22 Edytowane 4 Lutego 2019 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Teoretycznie max naciskiem na przednią oś, ja mam te 03-22 w 1.9dci i są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi