Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Szczotka czy gąbka.

Piotrekglowno

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi sie że róznica prawie żadna jak napisał kolega kfadratowy :P. Była gdzieś już dyskusja nt myjni automatycznej i ręcznej, ale nie moge sobie przypomnieć czego używali w ręcznej :P

Generalnie ja preferuje gąbke, jak nie ma używam szczotki, a jak nie mam czasu jade na myjnie automatyczną - lakier z pretesjami jeszcze sie do mnie nie zwrócił :P

pozdrawiam

P.S. A i tak zanim go porysujesz tak że będziesz miał szanse to zobaczyć to jakiś palant wyjedzie Ci na skrzyżowaniu i pól auta do lakierowania i polerowania..

ja używam gąbki bo wtedy nie pomijam elementów do mycia a jak myłem szczotką to często zostawiałem jakieś zaciery. no chyba że mam bardzo zimną wodę to wtedy szczotka bo po co ma ręka marznąć :P

Ja zawsze myje szczotką z naturalnego włosia mam taka teorie ze pomiędzy gąbka a samochodem może zawsze znaleźć się jakieś zairnko piachu które robi małe ryski a samochód myje następująco : spłukanie wodą , mycie i płukanie na razie lakier jeszcze nie został zdarty ;p

jako byly pracownik recznej myjni samochodowej odpowiem wam na pytanie.

Otoz szczotka ale specjalna do samochodow. Poniewaz podczas moczenia szczotki w wiadrze z woda i detergentem o wiele latwiej wyplukuje sie piasek z pomiedzy wlosow szcotki. Piaseczek zbierajacy sie pod gabka o wiele szybciej porysuje lakier, a czesto i bywa ze jakies drobiny wbijaja sie w gabke i nie odleca podczas plukania. Testowalismy rozne metody mycia w przeciagu lat. Pozostajemy przy szcotce z wlosia za okolo 100zl(sama szczotka bez kija).

jak dotad nie mieli reklamacji.

Ale byl jeden gosc co zazyczyl sobie myc gabkami nawet te gabki sam kupil i przywiozl. mial czarny lakier i po paru myciach zapytal od czego mikroskopijne ryski. Odpowiedz byla prosta. Gabka