Piotrekglowno Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Czym myjecie swoje autka szczotką czy gąbką, chodzi mi o to ktry wariant mniej rysuje lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja myje szczotka i gabka. Teoretycznie szczotka bardziej rysuje. W praktyce jesli nie uzywasz szczotki drucianej to roznica jest zadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 I wszak pod jednym istotnym warunkiem - NIE NA SUCHO tylko na mokro, czyli z wodą :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Wydaje mi sie że róznica prawie żadna jak napisał kolega kfadratowy :P. Była gdzieś już dyskusja nt myjni automatycznej i ręcznej, ale nie moge sobie przypomnieć czego używali w ręcznej :P Generalnie ja preferuje gąbke, jak nie ma używam szczotki, a jak nie mam czasu jade na myjnie automatyczną - lakier z pretesjami jeszcze sie do mnie nie zwrócił :P pozdrawiam P.S. A i tak zanim go porysujesz tak że będziesz miał szanse to zobaczyć to jakiś palant wyjedzie Ci na skrzyżowaniu i pól auta do lakierowania i polerowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ja używam gąbki bo wtedy nie pomijam elementów do mycia a jak myłem szczotką to często zostawiałem jakieś zaciery. no chyba że mam bardzo zimną wodę to wtedy szczotka bo po co ma ręka marznąć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ja zawsze myje szczotką z naturalnego włosia mam taka teorie ze pomiędzy gąbka a samochodem może zawsze znaleźć się jakieś zairnko piachu które robi małe ryski a samochód myje następująco : spłukanie wodą , mycie i płukanie na razie lakier jeszcze nie został zdarty ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Columb Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 jako byly pracownik recznej myjni samochodowej odpowiem wam na pytanie. Otoz szczotka ale specjalna do samochodow. Poniewaz podczas moczenia szczotki w wiadrze z woda i detergentem o wiele latwiej wyplukuje sie piasek z pomiedzy wlosow szcotki. Piaseczek zbierajacy sie pod gabka o wiele szybciej porysuje lakier, a czesto i bywa ze jakies drobiny wbijaja sie w gabke i nie odleca podczas plukania. Testowalismy rozne metody mycia w przeciagu lat. Pozostajemy przy szcotce z wlosia za okolo 100zl(sama szczotka bez kija). jak dotad nie mieli reklamacji. Ale byl jeden gosc co zazyczyl sobie myc gabkami nawet te gabki sam kupil i przywiozl. mial czarny lakier i po paru myciach zapytal od czego mikroskopijne ryski. Odpowiedz byla prosta. Gabka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi