hary88 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Odrazu przejdę moze do sedna. Posiadam megane z automatem (z tego co udało mi sie obczytać jest to dp0), ogólnie skrzynia posiada wycieki i gdy sie "napracuje" to na światłach wyrzuca bieg, i dopiero zapina jedynke przy około 2tys obrotów (co skutkuje nieprzyjemnym szarpnieciem). Poprzez napracowanie sie skrzyni mam na myśli 30min~ w korkach gdzie skrzynia musi zmieniać co chwila biegi. Jesli zrobie np. 100km autostrada to problem z wyrzucaniem biegów nie występuje po zjechaniu w miasto. Opnowałem jazde na "goracej skrzyni" i poprostu gdy dojezdzam do swiateł to manualnie wbijam "1" i normalnie skrzynia zapina bieg bez problemu. I tutaj rodzi sie rozterka; mechanik doradził kupić inną bo nie sa drogie. Ja myślałem moze zeby uszczelnić i zalać świeżym olejem (mechanik twierdzi ze to nie pomoże (bo wg niego winne jest sprzęgło hydrokinetyczne) a nawet moze sie pogorszyć). Co myślicie o tym? Naprawiac czy wymieniac? Jesli bede sie rozgladał za skrzyniami to mam zwacac uwage na jakis numer modelu? Bo widziałem na allegro dp0 055 albo dp0 057. Z góry dzięki za wszystkie porady. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel Edytowane 27 Marca 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Naprawić swoją, bo możesz nie trafić na dobry egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekb12 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Panowie, polecicie gdzieś zakład który ogarnia te skrzynie. Mam wyciek i chciałbym to dobrze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Skąd jest wyciek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi