antrax Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam! Chciałbym kupic sobie meganke coupe moze mi ktos powiedziec jaki silnik sie oplaca najbardziej kupic by spalanie bylo adekwatne do osiagow... no i ile powinienem przygotowac pieniazkow mniej wiecej na ten cel by nie kupic jakiegos szrota... a i jak by ktos mniej wiecej mogl podac jakie maja spalania dane silniki. na allegro znalazlem ladna 2 litrowke ale cena wydaje sie jakos bardzo niska jak za takie wyposazenie i przebieg http://moto.allegro.pl/item340828210_piekn..._coupe_2_0.html z gory dziekuje :P a i prosze nie pisac o opcji szukaj bo uzywalem jej ale dosyc trudno wylowic cos z takiego natloku postow :P pozdrawiam Na forum można pisać z polską czcionką - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwalczak Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 pierwszy raz widze dwa rozne kireunkowskazy - prawy zolty, lewy bialy - no chyba ze slepy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrax Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 to bylo takie przykladowe autko :P no ale z tego co juz widze to chyba nie warto na nie stawiac :P po zatym widze ze nie za bardzo ktos chce mi pomoc w doborze autka :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 antrax, dobra, ok, to było auto przykładowe, byśmy mieli pojecie jak wygląda Qpeta. A jak mamy rozumieć ten tekst: po zatym widze ze nie za bardzo ktos chce mi pomoc w doborze autka Mamy poszukać i przedstawić Ci konkretne sztuki do zaopiniowania i ewentualnego kupna :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrax Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 gojgien: nie nie chodzi mi bys szukal konkretnego auta... chodzi mi o to by ktos moze polecil jakiego silnika powinienem szukac ktore sie najbardziej oplaca tak jak pisalem w 1 poscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 antrax, Kup sobie sześciopaka, wygospodaruj trochę czasu i zacznij czytać forum. Tu wszystkiego się dowiesz. Nie ma sensu przepisywać w Twoim temacie tego co już tu powiedziano. Życzę miłej lektury :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 jak qpa to tylko 2.0 16v... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ta meganka ktoro przedstawiłes w pierwszym poscie nie jest az tak bardzo wypasiona... owszem,ma klime ale komputer pokładowy tam nie istnieje !! Brak przycisku na dzwigni wycieraczek,brak wyswietlacza w licznikach.Brakuje welurowej tapicerki :/ Tylko jedna poduszka a megi ma 4 gwiazdki w testach zderzeniowych.Duzym plusem jest ksiazka wiec przebieg pewnie udokumentowany i jaki mały :P Mysle ze auto warte dokladnego przygladniecia sie przede wszystkim ze wzgledu na mozliwosc odtworzenia przeszłosci. p.s. Silnik 1.6 8V w hatchbacku spala srednio rowniutko 7 l/100km ale Coupe z takim silnikiem....ja wiem...Mysle ze conajmniej trzeba tam 2.0 8V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Brakuje welurowej tapicerki :/coupe miały inną tapicerkę... coupe i htb palą tyle samo, różnic od strony technicznej w układzie napędowym brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel500 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 bronius,sadzisz ze to jest welur? Moim zdaniem nie jest.Zerknijcie na boczki foteli-tam jest blyszczacy material.Wzor obicia tez odpowiada wersji bez weluru.No i nawet widziałem taka własnie tapicerke w RN hatchback.. Co do napedu to generalnie tak-wiekszych roznic nie ma ( moze coupe jest nieco lzejsze...) Ja jednak mam to co widac i na tej podstawie pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 daniel500, wiem co piszę bo mam taką tapicerkę u siebie w samochodzie, część jest z weluru, a część ze zwykłego materiału... w htb też taka tapicerka występowała, ale w innych wersjach wyposażeniowych niż w coupe (w coupe to było RT, a w htb RN) i nie na polskim rynku (np. u UK)... w coupe były 4 wersje tapicerki: - taka jak powyżej (materiał z welurem - poza 2.0 16v) - cały welur, jasnobeżowa, rzadka (tylko niektóre rynki np. Szwajcaria - poza 2.0 16v) - granatowy welur (tylko 2.0 16v) - skóra (w różnych kolorach, najczęściej jednak czarna - wszystkie silniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbadon84 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 http://keller.auto.com.pl/index.php?wd=p&a...19c1&all=29 Ta jest fajna i z zacnym silnikiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 2.0 IDE - najgorszy silnik jaki można było mieć w coupe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abbadon84 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nie wiem nie znam sie na silnikach ale wygląda fajine tam kupiłem moją meganke :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrax Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 a jeszcze takie jedno male pytanko :P co bardziej polecacie dla studencika qupete czy moze HB ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi