piotrex123 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam Posiadam Megane 1.6 16v 2002r i mam problem z luźną gałką zmiany biegów, czytałem post o sprężynce, która mogła po prostu pęknąć ale wchodziłem wczoraj pod samochód i jest ok, dodam że jak ruszałem tym drążkiem od biegów to właśnie czułem luz i w tym momencie ruszał się drążek w samochodzie, wydaje mi się, że luz jest na tej kuli w drążku, da się to jakoś wymienić ? z góry dzięki Dodano: 04 kwi 2016 - 21:12 Ponawiam pytanie Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Prawdopodobnie musisz wymienić elementy plastikowe na łączeniu lewarka(kula) i wodzika do skrzyni biegów. Jak dobrze pamiętam można kupić te elementy, na allegro bywają na 100%. Używanych bym raczej nie zakładał bo za chwilę będzie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex123 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 a jak to znaleźć na allegro? albo źle wpisuję albo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 np. http://allegro.pl/naprawczy-lewarka-zmiany-biegow-scenic-i-megane-i6072538819.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex123 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Dzięki ;-) a może być coś innego czy to napewno będzie to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) W tym aucie drążek zawsze trochę "lata". Taki jego urok, przez sztywne połączenie ze skrzynią biegów. Na Twoim miejscu zacząłbym od wymiany wodzika wybieraka oraz plastikowego jabłuszka, w którym ten wodzik jest umieszczany. Pisząc jabłuszko mam na myśli ten biały element na zdjęciu. Po starym aucie gdzieś w piwnicy mam nówkę w oryginale. Jeżeli będziesz zainteresowany to pisz. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez yogin74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex123 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zestaw naprawczy już zamówiony, prosił bym o instrukcję jak się do tego zabrać żeby czegoś nie połamać lub nie urwać, co z linka? gdy ją odepnę nie ucieknie gdzieś? z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Jaką linką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex123 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Chodzi o linkę od wstecznego biegu podnoszoną kopułą pod gałką. Dodano: 13 kwi 2016 - 22:10 Chcę rozebrać ten lewarek i najbardziej właśnie obawiam się tej linki. Dodano: 14 kwi 2016 - 20:03 Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez piotrex123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Trochę z tym walczyłem w poprzednim aucie i na Twoim miejscu na początek zostawiłbym lewarek, a zajął się usztywnieniem mechanizmu przy wybieraku skrzyni. Tym czym pokazałem Ci na fotkach wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex123 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 No spoko, ale już zamówione i niedługo przyjdzie ten zestaw naprawczy lewarka(to co Przemo opisywał) także chciałbym to zrobić daj mi jakieś instrukcje jak się zabrać bardzo bym Cię prosił dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Nie robiłem tego sam, ale z tego co widziałem: zdejmujesz sprężynkę, osłonę gumową, itd. Jak masz smykałkę i kanał to dasz radę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex123 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ale ja mam na myśli wymianę elementów w lewarku we wnętrzu pojazdu, tzn ta guma, uszczelki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi