Wojtti Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Witam, szukałem podobnego tematu jednak nic podobnego nie znalazłem. Posiadam Grand Scenica II phI 2.0 benzyna + lpg (Stag) Ostatnio zdarza się, że przy próbie uruchomienia kręci rozrusznikiem jednak nie odpala na benzynie. Przy uruchomieniu awaryjnym z gazu odpala od razu... mogę też od razu go wyłączyć i przy ponownej próbie uruchomienia z benzyny już wszystko działa jak trzeba. Pracuje i jeździ na PB bez problemu, tak samo jak i na gazie. Nie dzieje się tak za każdym razem. Sporo jeżdżę, również po mieście często wyłączając silnik i ponownie go odpalając. Problem występuje jak auto postoi trochę ( np. z 2 godziny) a przynajmniej tak zaobserwowałem. Jeżeli ktoś spotkał się z czymś podobnym to proszę podawać możliwości + ewentualne namiary na części które trzeba sprawdzić (w którym miejscu się znajdują i jak je przeczyścić/sprawdzić itp.) Najdziwniejsze jest to, że jak już odpali na gazie, to po przełączeniu na benzynę normalnie działa i po wyłączeniu silnika przy ponownym odpaleniu już bez problemu odpala na benzynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombel6622 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Mam podobna sytuacje. Powiedzieli mi że filtr paliwa. Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Może padać pompa paliwa, często się zdarza na LPG, szczególnie jak ktoś jeździ z bakiem benzyny napełnionym poniżej połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtti Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Problem został już dawno rozwiązany więc dopiszę co było przyczyną. Postanowiłem wymienić pompkę paliwa którą obwiniałem. Zakupiłem nowy wkład jednak przy rozbieraniu wyszedł na jaw cały problem. Stopiła się kostka od pompy paliwa przetapiając kosz w którym jest zamontowana. Dziwne że nie było czuć benzyny w środku auta. Pompka okazała się ok, jedynie zlutowano przewody na stałe oraz zaklejono otwór w koszu. Od tej pory wszystko działa jak należy. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez Wojtti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi