motomaniak111 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Po założeniu gazu w mojej megance delikatnie obniżył się tył. Czy ktoś stosował gumy usztywniające sprężyny? Coś takiego http://allegro.pl/gumy-usztywniajace-sprezyny-bardzo-wytrzymale-30mm-i5212612141.html Chodzi mi o podniesienie tyłu. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? Pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Sprężyny z Grand Scenika i problem znika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motomaniak111 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Dużo się "tyłek" podniesie? Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez motomaniak111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 U mnie z pełną butlą i pełnym bakiem paliwa wygląda jak zwyczajna MII GT na pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motomaniak111 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Super. Kupowałeś nowe sprężyny czy używki? Jaki koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Ja kupowałem nowe, ale ceny nie podam, bo robiłem przy tym mnóstwo innych rzeczy z zawieszenia. Jednakże tył został na tej samej wysokości (długość sprężyn ta sama), jednak się lekko usztywnił co wyszło jedynie na plus. Osobiście polecam założenie tych sprężyn po montażu gazu (mam zawsze minimum 3/4 baku benzyny) i nawet przy 5 osobach i pełnym bagażniku tyłek nie siada zbytnio (sprężyny są grubsze o milimetr, a to sporo daje faktycznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Kupowałem nowe, wyszło chyba niecałe 200 zł za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motomaniak111 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Założone sprężyny od Grand Scenica i jest miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Założyłem do mojego sedana sprężyny od Granda i tył poszedł dokładnie równiuteńko 4 cm w górę, jeździ się troszkę twardo ale stabilniej to na pewno. Edytowane 6 Czerwca 2016 przez buli1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi