SURViR Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Hej, ostatnio podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka check engine pierwszy raz odkąd mam ten samochód i otrzymałem komunikat "Sprawdź układ wydechowy" - często ten komunkiat otrzymuje, ale nie z check engine tylko z kontrolką układu wydechowego, wtedy wystarczy przedmuchać dobrze samochód a raz na jakiś czas do mechanika na czyszczenie filtra. Natomiast tutaj problem leży nie w zabrudzonym filtrze ale jak podejrzewam w jakimś czujniku od filtra. Po podłączaniu CLIP'em otrzymuje błąd "Brak filtra cząstek stałych", spotkał się ktoś z tym? Wiecie co mogę z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Sprawdź, a najlepiej wymień gumowe wężyki idące od filtra do czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SURViR Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Okej, dzięki za odpowiedź. Ogarnę to i dam znać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Średnica wewnętrzna 6 mm, najlepsze są grube gumowe trudnopalne/niepalne do paliwa (dostępne w sklepach rolniczych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi