bisqik Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Cześć, Planowałem zakup Megane II 1.6 16V, ale trafiłem na kombi 2.0 16V ze skrzynią sześciobiegową. Na otomoto jest cąły jeden egzemplarz, na niemieckich serwisach jest dużo więcej w zadowalającej cenie. Ale przechodząc do tematu: ile obrotów na 5. i 6. biegu ma ten silnik przy 100 i 140 km/h? Wiem, że szału nie ma, ale proszę o pomoc, bo ciężko o konkretną odpowiedź na forum i w internecie. Pozdrawiam, Andrzej Edytowane 3 Maja 2016 przez bisqik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiaato Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Witaj, Posiadam Megane 2 2.0 żelazko przy 100km/h 2500 obrotów, zaś 140km/h to około 3250 obrotów. Jazda na autostradzie do 150km/h to około 10-12 litrów gazu, więc wygląda to w miarę dobrze. Nie wiem jak kombiak, ale samochód ładnie się zbiera. Auto nabyłem w styczniu i póki co nie narzekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi