r_afaello Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Witam. Jeszcze nie uporałem się z poprzednimi (wykrytymi przy zakupie) problemami a już kolejna się pojawiła. Wczoraj usłyszałam szybko cykający przerywaczz kierunkowskazów przy wł pozycji w lewo. Kontrolka też migała szybko - pomyślałem o żarówce. Na postoju sprawdziłem - nie pali się lewy kierunkowskaz w przedniej lampie. Bez względu na to czy właczony manetką czy przyciskiem awaryjnych. Wykręciłem żarówkę - cała Nie miałem żadnych narzędzi więc tylko obejrzałem czy nie widać urwanych przewodów, śniedzi itp. Wszystko wygląda idealnie. Wkładam z powrotem - nie działa Po 30 minutach ruszam dalej - włączam lewy kierunek - dzwięk normalny, lampka też miga tak jak powinna - cudowne uzdrowienie W trasie wyszło że to jednak nie koniec bojów z kierunkiem. Włączam przed dojazdem do skrzyżowania - wszystko ok ale po ok 2 sekundach cisza, nic się nie dzieje, brak lampki, klikania. Wyłączam i włączam manetką - pojawił się. Dojechałem do domu mając takie sytuacje kilka razy (nie zawsze) Pod domem kolejny test - włączam i wyłączam na zmianę i działa cały czas. Wiem że sienie uleczył i problem występuje tylko od czego zacząć? Na forum czytałem dużo o nie wracających czy też przeskakujacych ale u mnie trochę inaczej to wygląda. Będę wdzięczny za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian1981 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Inaczej wygląda ale kończy się tak samo. Problem z kostką w lampie. Podoginaj wszystko potraktuj kontaktem i obserwuj. Edytowane 24 Maja 2016 przez marian1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r_afaello Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Masz na myślę tą przednią w która jako pierwszy objaw wystąpił czy moze tylną, z którą jak czytałem najczęściej są problemy? Bo już zacząłem myśleć o manetce (której de facto nie mam jak sprawdzić) Edytowane 24 Maja 2016 przez r_afaello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Standard Masa w tylnych lampach + dogięcie i wyczyszczenie wtyczek. To raz. Dwa - coś się niedobrego dzieje w manetce kierunkowskazów, pewnie styki do czyszczenia, ewentualnie do wymiany manetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 U mnie kiedyś w lewej manetce raz dało się włączyć tylne światła przeciwmgielne, a raz nie. Okazało się, że ukruszył się kabelek przy manetce. Wystarczyło polutować i problem nie wrócił. Teraz chyba będę miał coś podobnego w manetce prawej bo czasem są problemy z załączeniem przerywanych wycieraczek. Jak odciągnę trochę manetkę od siebie to załapuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Co prawda nie mam Scenica ale w mojej Megance gdy włączyłem lewy kierunkowskaz to działał przez kilka sekund i nagle zanikał,słyszałem cykanie ale nie pokazywało mi na liczniku że mruga i nie miałem lewego kierunku,po kilku sekundach znowu zaczął działać,rozkręciłem manetkę i popsikałem olejem uniwersalnym ale nic to nie dało,okazało się że powodem był brak masy z tyłu. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 25 Maja 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi