Rafaltp Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 jestem za jazda przez cały rok w dzień na światłach mijania, poprawi to napewno bezpieczeństwo na drogach Popieram. Auta z włączonymi światłami, nawet w piękna słoneczne pogodę są po prostu bardziej widoczne. Wielokrotnie to przerabiałem. np: Lato, długa prosta, droga otoczona zielenią (drzewami), silne słońce z przodu, wyprzedzanie!!. Z naprzeciwka jedzie auto w kolorze zlewającym się z otoczeniem np: (zieleń, srebrny metalic itd.). Można się nieźle nadziać. Po prostu nie widać. Przy włączonych światłach zawsze widać dwa punkty, które nie pasują do otoczenia. Można się w porę wycofać i zachować życie. a nas kierowców praktycznie nic to nie kosztuje Kosztuje, ale nieporównanie mniej niż konsekwencje ew. pomyłki. Moje biuro ma okna z widokiem na cmentarz. Nic ciekawego. :-( Co dzień widuję transporty do wiecznych garaży. Więc nie chce mi się po prostu czytać o ew. stratach. Jak się przejedziecie na tamten świat tylko dlatego, że ktoś był oszczędny i żałował żarówki to !!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Moje biuro ma okna z widokiem na cmentarz "siejesz defektyzm", przepis przepisem i w samej mierze jest OK, niemniej możesz być pewnie że co masz pisane Cie nie ominie niezależnie czy to będzie hulajnoga bez światłą czy pociąg z włączonymi drogowymi --> patrz śp.Janusz Kulig. Zmnień biuro lub zamów żaluzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaltp Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 "siejesz defektyzm Być może. Tylko juz zbyt wiele idiotów na drodze widziałem. Zbyt wiele razy jechałem (z dzieciakami na pokładzie) na czołówkę z jakimś ogolonym idiotą, dla którego cała szerokość drogi jest własnością Cie nie ominie niezależnie czy to będzie hulajnoga bez światłą czy pociąg z włączonymi drogowymi Tak, co ci pisane to cie nie minie. Tylko dlaczego coś sie ma stać mnie lub mojej rodzinie z powodu, że coś tam nie zrobiłeś?. Chcesz to sobie giń , Ja w to nie wchodzę!!!! Zmnień biuro lub zamów żaluzje. Jesteś po prostu cyniczny. Żaluzje mam do samej ziemi. Biura nie zmienię bo przynajmniej mam kontakt z rzeczywistością. Myslę, że nie jednemu by to sie przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Pesymista. Tylko głowy o próg nie rozbij , wychodząc z biura po całodziennym napatrzeniu sie na cmentarz. W sumie nie dziwie Ci sie, taki nastrój...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaltp Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Co najwyżej realista. Myślę, że mała refleksja jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Zanim depniesz być może dzięki temu wcześniej pomyślisz :-/ l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Ja odkad zrobilem prawo jazdy to jezdze na swiatlach caly rok, wiec dla mnie nic to nie zmienia (chodzi mi o przyzwyczajenie itp.), ale zmieni duzo na drogach. Jedyne czego sie boje to stare fiaty 125 126 itp. auta, w ktorych jak maja wlaczone swiatla i jeszcze zaczna hamowac to kierunkowskaz juz w ogole nie swieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Fiatów 125 spotkać to prawie wcale nie można 126 to są już prawie wszystkie z alternatorem tych z prądnicami to też chyba na drogsch nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Wlasnie osatnio bym wyladowal w bagazniku takiego fiata 125p co ich prawie nie ma (i prawie im swiatla nie swieca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Prawie robi wielka roznice Nie musi byc duzo 125p na drogach ale liczy sie fakt ze są i tworzą zagrożenie. A auta z przyciemnionymi lampami na maksa to malo jezdzi na drogach?? Nie lekarze są skorumpowani to Ci na stacjach kontroli pojazdów. Chyba mi nikt nie powie ze jezeli w kraju średnia wieku aut wynosi 12 lat to wszystkie pojazdy są bezpieczne dla innych i dla środowiska. Jakby nie zamkniety obieg powietrza w aucie to ja czasami bym potrzebowal maske tlenową :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Za chwile powieje zimny, mrozny wiatr po tej rozmowie o cmentarzu. No ale wracajac do naszej sprawe, ktos przegladał juz jakies oferty firm ze swiatlami dziennymi? Mi tez sie podobaja dodatkowe swiatelka w aucie ale musi to jakos wygladac no i cena w granicach zdrowego rozsadku. Wiem, ze Hella od dawna ma takie zestawy ale tam o cene wole nie pytac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 A ja założe sie, że dopiero teraz zacznie sie jazda z włączonymi przednimi przeciwmgilelnymi Przynajmniej na początku tak bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Ta... pozycyjne i przednie przeciwmgielne. Na bank tak bedzie na poczatku, dopoki sie mandaty nie posypia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 na to tylko czekam sie qr...de balans ludzie moze oducza tej wiochy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Ja uwazam halogeny dobra rzecz ale na autostradzie:D Przynajmniej niektorzy kierowcy maja respekt:D Ale w miescie?? Po co robic choinke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Jaki respekt- dobrze, że za mną nie śmigasz na tych halogenach bo byś zaraz dostał z lotniczego a ten to oślepia na maksa :-P Ja bym cię respektu nauczył i szacunku dla innych ;-) Tylko trochę popada to "barany" zaraz włączają co mają na pokładzie :evil: A tak poważnie to nie ma znaczenia czy w mieście czy na międzymiastowej czy na autostradzie. Przepisy jasno stanowią kiedy na tych światełkach można jeździć Ja tam jestem za jazdą na światłach i dobrzę że będzie. Już nie raz widziałem (często na niemieckich numerach) leje jak z cebra lub szarówa już się robi, a tu pomyka jakiś cicho ciemny. Dobrze, że nie jestem policjantem ;-) Tak nie będzie problemu kiedy ma właczyć ;-) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi