braczek8 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Witam, Mam problem z moim autem - Renault Scenic II 1.9 dCi 120KM. Wczoraj gdy jeździłem samochodem było wszystko ok, dzisiaj samochód cały dzień stał, rano wymieniłem jedynie żarówki w5w - ze zwykłych na ledowe, potem cały dzień padał deszcz, wieczorem odpaliłem auto i zaczął on świrować. Wycieraczki same zaczęły chodzić, pokazywało wszystkie otwarte drzwi, brak świateł, nawet nie dało się go zgasić, nazwa błędu: "defaillance electronique". Trochę czytałem w internecie i teraz się zastanawiam czy to wina wymienionych zwykłych żarówek w5w? czy może woda gdzieś się dostała? np. do modułu BSI, chociaż jak sprawdzałem jest tam sucho. Odłączenie klemy nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Podobne objawy daje zalanie kompa lub modułu. Porozpinaj kostki i poprzegladaj czy nie sa zaśniedziałe. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zobacz np tutaj: LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi