greg40 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Mechanik podpiął mi megane 1.6 16v 2002 r do kompa i mu wyswietliło "brak zasilania sondy lambda" , czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie szukać zaniku tego zasilania(auto jest po stuku w lewą lampę dostał w komputer, komputer wymieniony, zaprogramowany,silnik pali,wszystko działa, lekko uszkodzona była również skrzynka bezpieczników i na kilku kablach zdarta izolacja-przed odpaleniem wszystko starannie zaizolowane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Trza pozaglądać czy coś nie jest uszkodzone (urwany jaki) z tych kabliczków. Miernik w dłoń i szukaj. Może się co wypięło od spodu od skrzynki z bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Czy błąd był kasowany i wystąpił ponownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg40 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 był wymieniony komputer, przelutowano cos tam ze starego, nie chciał zapalić ,nie było zasilania w skrzynce bezpieczników w środku, przyjechał fachman , wymienił bepiecznik, auto zapaliło i pokazał diagnozę na ekranie"brak zasilania sondy lambda" i kazał mi szukac przyczyny, więc chyba nie dało sie tego błędu wykasować, tylko trzeba znaleść a boję sie jeździć gdyz nie wiem co może paść -katalizator lub co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 W takim razie szukałbym wsród tych poprzecieranych kabli czy któryś nie jest bardzo uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi