Skocz do zawartości

Ważne ! Przekładka

Rekomendowane odpowiedzi

[[Template forums/front/topics/postContainer is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Nie jestem pewny co do pompy (oczywiście jeśli jest Delphi), reszta będzie działać i sterownik bez problemu powinien to ogarnąć.

Musisz tylko pamiętać, że wersja 101KM ma sprężarkę ze zmienną geometrią i przepływomierz.

Trzeba by było więc przełożyć turbinę ze starego silnika i dolot z czujnikiem powietrza zamiast przepływomierza.

Nie brałeś pod uwagę, że w tym aucie silnik mógł być fabrycznie wsadzony 1,5 dCi K9K728, a ktoś go już podmienił?

Już się z tym spotkałem :)

Edytowane przez Pawel

czyli co zostawic to co jest tylko wymienić silnik i, osprzęt niestety na necie sprawdzałem numer Vin ( zapłaciłem 20 dychy ) i faktycznie było te 80 km ale czy Turbo wydoi siebie to co ma ??? silnik sprawdzony pod katem ciśnienia oraz panewki wymienione za 1400 zl ( po znajomości )

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi

Wiesz co to są zdania? Kropki, przecinki?

P_r_z_e_m_o

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

Jak wymieniasz sam słupek, to nie ma żadnych problemów :)

Jeżeli przekładasz gotowy silnik, to musisz tylko zwrócić uwagę na przepływomierz i sprężarkę.

Reszta powinna zagadać bez problemu.

osprzęt jest na Delphi jak znajde jakaś turbina z zmienna geometrią to ja wsadzę :D ale czy sterowanie ta turbiną nie różni się z Tą co mam teraz czyli ta zwykła

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi

Wiesz co to są zdania? Kropki, przecinki?

Ostrzegam, że polecą paski.

P_r_z_e_m_o