Pablox2 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Otóż mam problem z uszczelką tylnej szyby podgrzewanej, zauważyłem, że brakuje kawałka uszczelki pod wycieraczką w załączeniu zdjęcia żeby lepiej to zobrazować. Tutaj pytanie co można w tej sytuacji zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Wymienić uszczelkę .To właściwie nie jest uszczelka szyby ,tylko klin między szybą i karoserią .Szyba jest wklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablox2 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Ktoś zna może koszt takiej operacji, tzn. wymiany tego klinu? I w jaki sposób to zrobić? Edytowane 16 Lipca 2016 przez Pablox2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 A nie powinna tutaj być blaszka lub plastikowa zaślepka? Tego typu łączenia były kiedyś stosowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablox2 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Właśnie nie wiem bo nigdy za bardzo się nie przyglądałem takim elementom. Wydaje mi się jednak, że blaszki tam nie było tylko może właśnie plastikowa zaślepka. Gdyby to był klin w całości to trochę dziwnie by się wykruszył. Dobra poszukam tej plastikowej zaślepki gdzieś na allegro może jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Znajdz na allegro kogoś kto ma części do auta zadzwoń lub podejdź jak masz blisko i zapytaj o daną część. Napewno ci pomogą. Edytowane 17 Lipca 2016 przez AdamiGo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) We wszystkich Megankach ten klin-uszczelka jest w całości, bez przerwy.Nie ma żadnej blaszki na łączeniu jak w starych Fiatach.To przewężenie na jednym końcu jest miejscem gdzie były połączone oba końce.Moja rada to szukać takiej całej używanej ,szroty, portale ogłoszeniowe,Forum. Tą uszczelkę po prostu trzeba podważyć i wyciąga się całą. Edytowane 18 Lipca 2016 przez 11348 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablox2 Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Okey a trzeba to robić na szybko czy może tak przez jakiś czas stać/jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Jak szyba jest dobrze wklejona i woda nie dostaje się do środka ,to nie ma pośpiechu. Można tak jeździć i nic się nie będzie złego działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi