Shymek Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Temat dotyczy Clio3ph2 ale mam nadzieję trafi się tu dobra dusza która mi pomoże ;) Zmieniłem u siebie wyświetlacz z 3 liniowego (affa2 ze ściemniaczem) na RS Monitor (affa3 ze ściemniaczem) oraz radio z podstawowego (R07/Rad07 - zwykłe płaskie) na takie z Bluetooth'em (Arkamys 3D sound BT z gałkami). Przy okazji uruchomiłem też moduł C-Box + AUX/USB który zamontowałem wcześniej ale nie działał Do pełni szczęścia pozostało mi ustawić zegarek na wyświetlaczu (RS monitor nie ma przycisków) Problem jest taki iż powinno być w radiu opcja ZEGAR w menu ustawień systemowych ale tej opcji po prostu nie ma. (prawdopodobnie dlatego iż radio jest od zestawu z nawigacją, a tam godzinę na wyświetlaczu ustawia się z poziomu tomtoma) Próbowaliśmy wczoraj na wszystkie możliwe sposoby i niestety nie znalazłem opcji ustawienia zegara. Resetowanie radia o północy nie wchodzi w grę bo o ile czas pokaże może i dobrze to godzina będzie migała co mnie wkurza. Ktoś zna jakiś sposób? Da się CLIPem uruchomić opcje zegarka w menu radia może? Jako ciekawostkę dodam że CLIP nie komunikuje się z radiem.... nie widzi go w systemie :-P (ani na starym radiu + wyświetlacz ani na nowym zestawie) Za wszelką pomoc z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Hmm jak clip nie widzi to nie poradzi się nic , możesz podesłać radio do mnie to zrobię aby w menu była do ustawienia godzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Mnie zastanawia jak Clip może radia nie widzieć, a ono działa i da się w nim wszystko zmieniać. Ba po wpisaniu kodu za pierwszym razem i wypięciu radia na kilka minut normalnie działa po ponownym wpięciu (czyli przypisuje sobie VIN pojazdu) Wersja CLIPa 153 (albo 158 - nie pamiętam :P ) P.S. wolałbym by się odbyło bez wysyłania radia, bardziej zależy mi na POMOCY, a nie nachalnym wciskaniu swoich usług. Do elektronika który mi to ogarnie bez zająknięcia też mogę iść i wydać kasę ale po co? W ASO mówili że u mnie RS Monitora czy takiego Radia się nie da podłączyć, a chwila zabawy CLIPem pokazała że można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Nikt nie wciska swoich usług i już żałuję iż napisałem, Ustawienia radia można zmienić clipem, clip się nie łączy - to clip do bani lub problem w instalacji can Na co liczysz że ktoś powie iż weź czerwony przewód i podłącz z zielonym i będzie OK ? Do sprawdzenia linia can Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Jednak się dało... Ani nie problem CLIPa ani nie problem instalacji. Kolega powiedział mi tak: Przy uruchamianiu CLIPa podaj VIN auta z radiem takim jak masz i z navi. Trafił się vin od 1,6GT i nagle ładnie wykrył radio i komunikację + błędną konfigurację (oprócz tego cala masa innych rzeczy mu nie pasowała hehe) Szybka konfiguracja radia, rest CLIPa i NIEMOŻLIWE STAŁO SIĘ MOŻLIWE - po autowykryciu VINu u mnie zero błędów i jest RADIO ;) Godzinka ustawiona z poziomy radia, CBOX działa - wszystko gra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi