proszerprosze88 Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) Witam wczoraj dałem auto Megane 1,4 16 v 95 km KM na wymianę rozrządu. Wymieniam już drugi raz, tylko inny mechanik, wcześniej było ok Mechanik mówił mi, że trzeba uważać przy wymianie rozrządu, bo trzeba zastosować blokady itp, ale teraz chyba trafiłem na jakiegoś gamonia, dzisiaj zadzwonił do mnie i powiedział mi, że moja rolka, znaczy koło zębate wału korbowego powinna mieć klin, a moja nie ma i muszę znaleźć taką z klinem. W tym, że wcześniejszy mechanik nie miał z tym problemów, nie znam się byt na mechanice ale wydaje mi się, że mechanik mi już coś zrypał, że chce koło z klinem. Dzwoniłem do sklepów motoryzacyjnych i są dwie wersje tego wałka z klinem i bez klina, w oryginale był bez klina. Panowie co mam robić, jak to rozwiązać, chce by moja MEGI żyła !!!! Dodano: 26 lip 2016 - 12:20 To jest moja rolka, koło można ją zamienić na taka z klinem, by temu partaczowi pomóc, domyślam się że gość nie zastosował blokady i dlatego teraz chce tą z klinem. Edytowane 26 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Nie masz klina i tak jest dobrze. ;) Mechanik dupa i nigdy nie robił z renufkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proszerprosze88 Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) ale co teraz mam zrobić jak temu cieciowi pomóc??? Czy jak kupię ta rolkę z klinem to ustawi on rozrząd ktoś się orientuje??? Edytowane 1 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 A gdzie on se ten klin wsadzi? Chyba w d... ? :) Powiedz cieciowi, że ma wszystko poskładać do kupy, ustawić wał i wałki rozrządu na blokady, założyć kółko zębate, naciągnąć pasek i poskładać. Nie ma w Twoim silniku żadnego klina, rolka przed przesuwaniem zabezpieczona jest kołem pasowym wału, które ma być zabezpieczone nową śrubą, dokręconą z odpowiednim momentem. Tyle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi