Hary904 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam. Pewnego razu jadąc sobie auto stanęło mi na skrzyżowaniu po wciśnięciu jakiegokolwiek biegu auto nie chciało ruszyć... Obroty wszystko normalnie chodzi ale auto poprostu nie jedzie do przodu na żadnym biegu! Na wstecznym też ani drgnie.. Sprzęgło ładnie chodzi, wysprzęglik także, biegi normalnie wchodzą, bez sprzęgła też wchodzą... Nie słychać żadnych stukotów ani nic.. Jedynie na 5 biegu coś tam słychać ale bardzo lekko i trudno to opisać.. Bardzo proszę o pomoc bo miesiąc temu wymieniłem w tym aucie kable zapłonowe, świecie, pompe wody, rozrząd i świeżo co ubezpieczyłem a tu takie coś i auto stoi... Samochód to Renault Megane 1.6 8V 75km 1998r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi35 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Tuleja półosi jeśli Twój samochód posiada to zużyta daje takie objawy. Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez willi35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Map sensor do podmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeryy3 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Bez wyjęcia skrzyni biegów się nie da.Może być uszkodzona tarcza sprzęgła,docisk a nawet wałek sprzęgłowy lub półoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Map sensor do podmiany No nie mogę. Sprawny czujnik ciśnienia połączy mechanicznie wał korbowy silnika z kołami Czasami warto zastanowić się co się pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
willi35 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Też mnie to zastanawiało ale nie chciałem nic pisać Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez willi35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 To zdejmuj skrzynie. Założyłem że pod obciążeniem auto nie jedzie a tu już takie jazdy widze, ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Na początek sprawdź zabezpieczenie w mechaniźmie różnicowym. Może poszło i dlatego nie jedzie. To taki kawałek drutu mówiąc najprościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eartur Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 (edytowane) Witam Na pewno tuleja łącząca oś, jest na wieloklinie który nie wiadomo z jakich przyczyn się ściera. Miałem to samo i skrzyni nie trzeba wyciągać. Edytowane 18 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi