Tyreneusz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witam. Na żadnej z 29 stron w wyszukiwarce pod hasłem "centralny zamek" nie znalazłem odpowiedzi, więc tworzę nowy temat. Chodzi mi o to czy centralny zamek auta powinien działać po przekręceniu kluczyka w zamku w drzwiach kierowcy. Zauważyłem, że wiele aut tak właśnie ma to rozwiązane, że po przekręceniu zamka w drzwiach kierowcy otwierają się wszystkie zamki w aucie. U mnie jest tak, że po przekręceniu klucza otwierają się tylko mechanicznie dane drzwi a reszta zamków nadal jest zamknięta(drzwi pasażera, wlew paliwa, bagażnik). Czy to jest normalne czy mam jakąś przerwę w obwodzie między drzwiami a centralnym? Poza tym, centralny zamek działa poprawnie. Auto to megane coupe I phII 2002. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 To jest normalne w Megane,podobnie w Clio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyreneusz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Cholera. To trochę słabe rozwiązanie. Nie popisali się. Czy wiadomo coś o możliwej modyfikacji tego systemu aby przekręcenie klucza w zamku skutkowało aktywacją lub dezaktywacją centralnego zamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi