Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z odpaleniem auta

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ratujcie:) Posiadam Megankę I/PhII z 99roku(1.4 RT 16V). Na czas urlopu zaparkowałem auto do garażu na tydzień i po powrocie, nie mogłem już otworzyć zamka centralnego. (dodatkowo oba kluczyki do auta nie chciały otworzyć drzwi od strony kierowcy oraz pasażera. Myśląc, że padł aku, dostałem się pod maskę i podłączyłem go do ładowania na noc-już wtedy nie migała dioda od immo. Nie widząc żadnej innej opcji, wybiłem szybę i dostałem się do środka. Co zauważyłem:

-kontrolki palą się normalnie

-rozrusznik kręci

-działa otwieranie przedniej szyby od strony pasażera, od kierowcy już nie

-działają spryskiwacze, reflektory

-nie działa podgrzewanie tylnej szyby, światło w podsufitce, kierunkowskazy i wycieraczki

Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki(wewnątrz od strony kierowcy oraz pod maską) i zdają się być ok. baterie w obu kluczykach zdają się być sprawne (miga czerwona dioda).

Panowie: czy mam wzywać mechanika, elektryka, czy już tylko cudotwórca mi pomoże

To nie można było otworzyć auta kluczykiem, nie masz wkładek w przednich drzwiach? Jeżeli szybko miga czerwona dioda to znaczy że padło immo. Albo holujesz do elektryka żeby wykasował błąd albo wzywasz go do siebie jeżeli masz taką opcję.

Jeżeli szybko miga czerwona dioda to znaczy że padło immo.

Autor tematu pisze, że czerwona dioda wcale nie miga. W mojej megance jak córce siadł immobilizer, to z tego jak to relacjonowała, czerwona dioda szybko migała i nie odpalał tylko silnik, wszystko inne działało, rozrusznik też kręcił. Ja bym jeszcze raz sprawdził bezpieczniki, nie optycznie, ale omomierzem lub próbnikiem czy są dobre.

• 2 tygodnie później...