Gość gophfer Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, czy tj dobra cena za wymianę rozrządu i czy oprócz tego należy jeszcze coś wymienić ? Wycena z serwisu (nie ASO) Kompletny rozrząd z pompą wody koszt 950 zł (oryginały Renault) pasek osprzętu 70zł ewentualnie płyn chłodniczy 80zł Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 W 2015 tez cos kolo tego placilem, 1200 PLN chyba z obsluga klimy. Sprawdzic trzeba po zdjeciu obudowy czy pasek sie nie przesunal. W tych silnikach byla wada w postaci braku wspolosiowosci pompy paliwa i targalo pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 wydaje mi się że tj troche drogo bo sam odnalazlem nr OE rozrządu i pompy i oryginalne Renault kosztuja u mnie na miejscu 402zl czyli oni chca ponad 500 za robote, co prawda jest to polecany serwis na tym forum w moim miescie ale i tak wydaje mi sie to troche za dużo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnyfluence Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Mam taką drobną uwagę. Nie kieruj się cenami na allegro, ponieważ to jest zbieranina różnych wyrobów. W czerwcu wymieniałem rozrząd w moim Renault Fluence 1.6 110 KM. Zapłaciłem w warsztacie w Łodzi robocizna + materiały firmy INA wraz z gwarancją 900,00 złotych. W tym była też wymiana paska osprzętu, płynu chłodniczego, płynu hamulcowego oraz czyszczenie przepustnicy. Zrobiłem już kilka tysięcy i wszystko jest.ok. Żaden warsztat nie da gwarancji na piśmie na wykonaną usługę, jeżeli części kupisz na allegro. Myślę, że to jest najważniejsze. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Ja szukałem orientacyjnie to oryginały można było kupić za około 700zł. Plus wymiana ze 100zł lub więcej. U poprzednika 900zł to super cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Mam taką drobną uwagę. Nie kieruj się cenami na allegro, ponieważ to jest zbieranina różnych wyrobów. ja właśnie nie kieruje sie cenami z allegro, cena za rozrząd i pompe wody jaką podałem 402zł (OE: 7701477028, 77701478031) tj ze sprawdzonego polecanego sklepu w moim miescie. MOże ktoś sprawdzić i mi potwierdzić czy podane nr OE tj kompletny rozrząd z pompa czy może czegoś brakuje i serwis podał cene z tym czymś własnie. Dodano: 15 lis 2016 - 10:54 czy cały rozrząd na SKFie będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 15 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) A Gates? Albo jakieś najlepsze kombinacje np pasek Continental, pompa np Gates itp.... Dodano: 16 lis 2016 - 17:38 Rozrząd będzie INA pompa DOLTZ dobrze? Edytowane 15 Listopada 2016 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Czasami warto się zastanowić przy wymianach części czy warto robić " gówniane,słomiane oszczędności", jak by był po wymianie jakiś problem. Jeden będzie zwalał, że towar był kiepski, a drugi , ze nieautoryzowany serwis zakładał. ;) Gwarant części zażąda demontażu, wysyłki do sprzedawcy, po 2-3 tygodniach uzna, lub nie. a auto stoi... Przy niewielkich różnicach cenowych lepiej wziąć towar od firmy serwisującej auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Sprawdzone firmy to ina Gates Continental dayco skf z 'oryginałami'byłbym ostrożny chyba że z serwisu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Czasami warto się zastanowić przy wymianach części czy warto robić " gówniane,słomiane oszczędności", jak by był po wymianie jakiś problem. Jeden będzie zwalał, że towar był kiepski, a drugi , ze nieautoryzowany serwis zakładał. ;) Gwarant części zażąda demontażu, wysyłki do sprzedawcy, po 2-3 tygodniach uzna, lub nie. a auto stoi... Przy niewielkich różnicach cenowych lepiej wziąć towar od firmy serwisującej auto. Nie bardzo rozumiem. Ja nie pytam o najtańszy zestaw. Pytam o to co jest polecane, bo warsztat w którym będę wymieniał ma w ofercie wielu producentów i pytają mnie o preferencje. Doszedłem z nimi do porozumienia że będzie to INA plus DOLTZ. Warsztat dostarcza części i montuje. Edytowane 16 Listopada 2016 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 IMHO normalny warsztat mówi: montujemy firmy X, bo nie ma z tym problemów. A tu dają wybór... Niech zamontują taki zestaw, na który jest najdłuższa gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Tj "normalny" warsztat, powiedzieli co montują i z czym nie ma problemów i grzecznie zapytali czy mam może jakiś inne preferencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 To bierz co dają, bo oprócz części dają gwarancję na montaż i powinieneś spokojnie te 60 kkm przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Tak, ale wolałem się upewnić czy INA i DOLTZ tj ok Edytowane 17 Listopada 2016 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi