Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Bluetooth problem z polaczeniami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od okolo 2 miesiecy mam problem z dzaialeniem bluetooth z mojej megance

Problem polega na tym ze slysze polaczenie przychodzace czyli dzwonek z radia i normalnie odbieram polaczenie ktore jest slyszalne w glosnikach.

Klopot pojawia sie kiedy chce zadzwonic po przez radio.Wybieram z ksiazki telefonicznej czy to samochodu czy telefonu numer z ktorym chce sie polaczyc

widze na ekranie nawigacji ze polaczenie jest zestawiane czyli komunikat wybieranie ale w glosnikach jest cisza nie madzwikowego sygnalu oczekiwania na polaczenie.

Po zestawieniu polaczenia nie slysze osoby do ktorej dzwonie.

W skonfigurowanym polaczeniu bluetooth w telefonie mam wylaczona opcje przekazywania multimediow po przez bluetooth bo wtedy slysze komunikaty Yanosika z telefonu

Co zrobilem

Wymienilem oprogramowanie w telefonie na trzy rozne wersje rom-u

Zrestartowalem wszyskie ustawienie a radiu al to jakos slabo dziala bo zaprogramowane stacje radiowe i tak zostaly (ktosa wie jak zrobic pelen restar do fabryki) jezyk dalej polski wiec porot do ustaiwen fabrycznych slabo dziala

Telefon sprawdzalem w innym samochodzie i dziala bez problemu w obie strony co wskazuje ze cos sie dzieje z radiem

Jesli ktos mial podobny problem i sobie poradzil prosze o jakies info

Jesli ktos wie jak zresetowac radio do czytych ustawien fabrycznych , prosze o instrukcje

Mam nadzieje ze Cinas cos poradzi jako najbardziej oblatany

W najgorszym wypadku bedzie koniecznosc kupienia nowego radia

ps. mialem klopot z zalogowaniem ze swojego konta Bandzii wiec utworzylem nowe wiec prosze o listosc ze bez przedstawienia i powitania :)

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.9 - Enter

P_r_z_e_m_o

Cinias dawno temu robiles mi zdalnie przez clip Marcina w wawy reproga bo po zmianie radia ze zwyklego na to z bt nic nie wyswietlao sie na ekranie nawigacji i byla glucha cisza.

Rozumie ze teraz musieli bysmy zrobic to samo i zmieniec firmware radyjka?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki

P_r_z_e_m_o